Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Манукян за крок від медалі

Вторник, 05 Апреля 2022, 09:26
Манукян за крок від медалі

Підсумки виступу українців на Grand Slam в Анталії

Минулими вихідними в турецькій Анталії завершився турнір серії Grand Slam, в якому взяли участь 7 українських дзюдоїстів. Найкращий результат в нашій команді продемонстрував 23-річний Гєворг Манукян, який посів 5 місце.

У ваговій категорії до 81 кг наш спортсмен чудово розпочав свій шлях по турнірній сітці, одержуючи одну за одною перемоги. У підсумку Гєворгу вдалося виграти свою групу, здобувши 4 перемоги у попередніх раундах, і впнено пробитися до півфіналу.

На жаль, там український дзюдоїст поступився майбутньому чемпіону змагань з Бразиліі Шімідт Гуйлгерме. Протягом основного часу суперник зумів виконати два кидки на оцінку «Ваза-арі», тим самим одержати дострокову перемогу.

У поєдинку за бронзу Манукян зустрічався з бельгійцем Абдулою Умаєвим. Обидва дзюдоїсти демонстрували досить рівну і якісну боротьбу, а першим результативну атаку вдалося виконати саме Умаєву – на 1 хвилині поєдинку кидок на «Ваза-арі». Проте вже за дві хвилини Манукян відповів ефектною підсічкою, тим самим перевівши поєдинок на Golden Score. На жаль, на додатковий час більше сил залишилося саме у бельгійця, який зумів виконати кидок через себе, і тим самим одержати перемогу.

Втім, для нашого молодого спортсмена 5 місце в Анталії – найкращий результат в кар’єрі на турнірах IJG World Tour. Вітаємо Гєворга і бажаємо йому не забавляти обертів.

Щодо виступів решти українців, то на стадії 1/8 фіналу свою боротьбу припинили Анастасія Антіпіна (до 63 кг) та Наталія Чистякова (до 70 кг). У стартових для себе поєдинках боротьбу припинили Дільшот Халматов (до 60 кг), Сергій Крівчач (до 81 кг) та Заур Дуньямалієв (до 90 кг). Через хворобу, на жаль, не змогла вийти на татамі Єлизавета Литвиненко (до 78 кг).

Відзначимо, що по завершенню змагань українська збірна залишатиметься в Туреччині на зборі до 10 квітня, після чого відправиться до Угорщини. Там планується заключний збір нашої команди у повному складі перед чемпіонатом Європи, який відбудеться на початку травня.

джерело ukrainejudo.com