Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

34 юних дзюдоїста з Запоріжжя евакуювалися до німецького Вісбадену

Суббота, 16 Апреля 2022, 14:57
34 юних дзюдоїста з Запоріжжя евакуювалися до німецького Вісбадену

З початку бойових дій на території нашої країни, все більше юних українських дзюдоїстів були вимушені евакуюватися в інші країни, щоб мати можливість безпечно продовжувати тренувальний та навчальний процес

Ми вже повідомляли про велику групу юних дзюдоїстів, які наразі перебувають в румунській Констанці. Сьогодні ж мова піде про 34 юних спортсмена з Запоріжжя, які були евакуйовані до німецького міста Вісбаден, і зараз мають можливість займатися улюбленим видом спорту з німецькими однолітками.

Рішення про евакуацію дітей було прийняте в день окупації найбільшої в Європі АЕС в Енергодарі. Федерація дзюдо України зв’язалася з клубом Wiesbaden 1922 e.v., з яким мала тривалі теплі стосунки. Виконавчий директор ФДУ Інна Скороходова розповіла: «Раніше я працювала з Мариною Черняк із Запоріжжя, яка боролася за Вісбаден у Бундеслізі».

За кілька днів тренеру Марини Андрію Бондарчуку з клубу надійшло наступне повідомлення: «Ми раді вам допомогти, приїжджайте до Вісбадена».

Запоріжцям знадобилося не менше 19 днів, щоб дістатися до Вісбадена, де їм надали комфортабельні умови для проживання, харчування, тренажери та нові дзюдогі. Зараз юні дзюдоїсти тренуються, вивчають німецьку мову, але головне, що перебувають у безпечній зоні.

«Перше, що нам потрібно було, це відвести дітей від стрілянини та бомб. Поки їхали ми думали лише про спокійне місце для дітей, але коли приїхали до Вісбадена, то зрозуміли, що вже знайшли справжній притулок, опинилися у фортеці. Зараз про дітей опікується все місто, різноманітні спортивні клуби, місцева влада, прості люди», – розповідає тренер Кирило Вертинський.

Федерація дзюдо України висловлює щиро подяку керівництву клубу  Wiesbaden 1922 e.v та всій спільноті дзюдо, яка збирається разом, щоб запропонувати підтримку українським біженцям.

У рамках цього процесу Міжнародна федерація дзюдо запровадила дві ініціативи щодо допомоги людям, які постраждали від війни в Україні.

джерело ukrainejudo.com