Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Ігор Барна: "Василю випало пройти всю еліту у категорії до 60 кг"

Среда, 22 Сентября 2010, 12:06

Тренер Василя Федоришина розповів про перепетії Чемпіонату Світу

На чемпіонаті світу цього року, боролися одразу двоє вихованців відомого прикарпатського тренера Ігоря Барни: окрім Василя Федоришина, виступила також калушанка Ірина Харів. Барна на турнірі був разов зі своїми вихованцями. Кореспондент sport.if.ua розпитав наставника про його враження.

"Цього разу Василь Федоришин здійснив спортивний подвиг, — каже Ігор Барна. — За тиждень до чемпіонату він на тренуванні пошкодив коліно. Кілька днів він шкутильгав, і я переживав,чи зможе він взагалі боротися. Ми проводили контрольний поєдинок з Хавеловим, і у Василя в коліні було чути тріск від крововиливу всередину. Натомість Василь сказав мені: "Забудьте про цю ногу". Та все ж до лікаря Федоришин потрапив, і медик зробив кілька процедур".


Як каже Ігор Барна, на чемпіонаті світу нашому борцю випав дуже важкий жереб. Федоришину випало пройти всю елітну частину вільної боротьби у категорії до 60 кг. Перший поєдинок — екс-чемпіон світу узбек Ділшот Мансуров, другий — грузин Малхаз Курдіане, призер чемпіонату Європи, третій — представником борцівської країни, туркомЕрстін Сетін, четвертий — дворазовий світовий призер Зеліхман Хусейнов з Азербайджану. "То були напружені поєдинки, Василь віддав багато сил, — говорить Ігор Барна. — Натомість росіянин Бесік Кудухов, який теж вийшов у фінал, не мав по дорозі серйозних суперників. Тому у найважливішій сутичці Кудухов був більш свіжим".


"На бій я налаштовував Василя, що він не може бігати за Кудуховим, тим більше на цій нозі, — продовжує Барна. — Треба було йти в контакт, пресувати. І Василь пішов, але не зовсім так, як на це було моє бачення. В один момент Кудухов наніс Федоришину свідомий удар головою. Арбітр, жінка, побачила це, але зауваження не зробила".


Перший період виграв Кудухов, у другому бал взяв Федоришин і виграв період. Третій період — нічия. Як каже Ігор Барна, він не чекав, що Василю за жеребом випаде взяти клінч, взяти ногу Кудухова. У цей момент росіянин почав хитрувати, він мав стояти на нозі під час Василевого захвату, а натомість підняв її. Є версія, що Кудухов чимось намастив ногу, і вона була слизькою.


Щодо Ірини Харів, то Ігор Барна каже, що перед чемпіонатом світу вона показала високий рівень на чемпіонаті України, київському турнірі. Та у Москві Ірина зустрілася з монголкою. Перший період наша краянка виграла 6:1. У другому періоді Ірина потрапила на кидок через спину монголки. Як каже Барна, Харів була однією з найсильніших у цій категорії, але далі не пройшла.


Президент франківської обласної федерації вільної боротьби Едуард Прощук каже, що після чемпіонату світу у борців Прикарпаття є радість і водночас відчуття, що ця радість могла б бути ще більшою, адже Василь Федоришин був за крок від світового "золота".

За цей рік збірна України з вільної боротьби здобула дві медалі: бронзу на чемпіонаті Європи та срібло на чемпіонаті світу. Обидві — Василя Федоришина. Він, як завжди показує неймовірний рівень. Цим можна пишатися.


"Зараз ми з впевненістю дивимося в майбутнє, — каже Прощук. — Попереду ще один чемпіонат світу, а далі літня Олімпіада у Лондоні 2012 року".

http://ukrwrestling.com/