Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Жовтневе підтверджує статус спортивного селища

Вторник, 28 Декабря 2010, 13:02

На Сумщині визначили кращих та провели дитячий турнір

І цього разу тут показали свої здібності та спортивні таланти майбутні (ми на це щиро сподіваємося) зірки вільної боротьби.


З вересня нинішнього року в Жовтневому за сприяння Сумської регіональної федерації вільної боротьби, заслуженого тренера УкраїниЮрія Голуба та тодішнього селищного голови, заслуженого тренера України І.А.Ігнатьєва відкрито секцію вільної боротьби. Поштовх до занять цим видом спорту у районі дав тренер І.В.Остапенко, який впродовж 5 років тренує юних борців, котрі вже сьогодні достойно захищають честь не лише області, а й України.


Після проведення кількох масових турнірів у районі представники Сумської обласної школи вільної боротьби звернули увагу на потенціал нашого району і задумали відкрити секцію у Жовтневому.
Сказано – зроблено. За словами  майстра спорту міжнародного класу, віце-президента Сумської регіональної федерації з вільної боротьби, члена збірної України з цього виду спорту  Ю.Ю.Голуба, тренерам пішли назустріч і виділили для занять комфортне приміщення у центрі селища. Поки що працює  одна група, яку відвідують понад 40 дітей  віком від 5 до 13 років.


Наскільки успішними були тренування і чого навчилися юні борці, продемонстрували перші в їхньому житті змагання із фізичної та акробатичної підготовки. Того дня  позмагатися  з’їхалися понад 60 спортсменів-початківців як із Жовтневого, так і вихованці тренерівС.К.Скварчі та В.В.Дегтяра. За них прийшли вболівати батьки,  друзі,  знайомі.


Суттєву підтримку отримали жовтневські борці від видатних (без перебільшення) спортсменів -  заслуженого майстра спорту, учасниці олімпіади в Афінах, багаторазової призерки чемпіонатів Європи та світу Світлани Саєнко, члена збірної України з вільної боротьби, призера чемпіонатів  Європи Є.Носок.

 


Важко передати ту атмосферу, в якій проходили змагання. з таким ентузіазмом і щирістю діти показували своє уміння, їм так хотілося перемогти, що роботі тренерів і суддів заздрити не доводилося.

 

Та все ж найкращих визначили. Ними стали вихованці 2003-2005 років народження тренера С.К. Скварчі Д.Мельник, І.Шепілов, Д.Волошенко, 2000-2002 років народження (тренер В.В.Дегтяр) –Т.Глущенко, М.Товстоган. Вихованці тренера Ю.Ю.Голуба – А.Радько, М.Панасовський, В.Ананьєв, А.Лакатош, М.Кривонос, 1997-1999 років народження К.Мураста, Б.Дорда (тренер С.К.Скварча), А.Іваницький, С.Беркаш (Ю.Ю.Голуб). За великим рахунком перемогли всі учасники змагань: скільки задоволення та ентузіазму було в їхніх очах!


Привітали присутніх керівник відділу національного Олімпійського комітету в Сумській області О.А.Салатенко, начальник відділу у справах молоді та спорту Н.М.Садова. Жовтневий селищний голова І.О.Федина, який, до речі, сам – випускник факультету фізвиховання, глибоко переконаний, що заняття спортом – найкращий спосіб проведення вільного часу для дітей, можливість реалізувати себе, вести здоровий спосіб життя. Цю думку підтримують і батьки юних вихованців.


Так, батько найменшого учасника, п’ятирічного Андрійка, Андрій Демченко задоволений, що у Жовтневому є така секція, бо дитина з раннього віку реалізовує свої здіб-ності, вчиться поєднувати вільний час і заняття спортом.


До цього деякі батьки возили дітей на тренування до Сум, а тепер можемо робити це вдома.
Не менше задоволень від тренувань отримує і Артур Лакатош, якому вдається поєднувати і навчання в школі, і заняття в художній самодільності. Його батько Михайло особисто колись займався біатлоном і віддав дитину до секції вільної боротьби, бо хлопчик був найбільше зацікавлений цим видом спорту.


Сподіваємося, що всі побажання і напутні слова, які того дня прозвучали на адресу юних борців, втіляться у життя.
А нещодавно у Жовтневому пройшов дитячо - юнацький турнір з фізичної та акробатичної підготовки.

11 грудня, в приміщенні дитячого садка «Веселка», частина якого з вересня займає спортзал вільної боротьби, було дуже багатолюдно.
Тут проходив обласний дитячо-юнацький турнір з фізичної та акробатичної підготовки. Його організували для своїх початківців - борців, молоді тренера-ентузіасти і діючі спортсмени - Голуб Юрій Юрійович, Скварча С.К, Дегтяр В.В. і Бекніязов Д.Д.

 


На допомогу їм прийшли однодумці - провідні спортсмени Сумщини: ЗМС Саєнко Світлана, МС Носок Євгенія, МС Муха Віктор; Сонін Олександр, Левенок Станіслав, Хорольський Владислав, голова батьківського комітету Коломієць С.І., керівництво і мешканці селища.


У змаганнях взяли участь понад 50 дітей від 5 до 13 років з Жовтневого та Сум. Всі вони роблять перші кроки на своєму спортивному шляху, так як почали займатися вільною боротьбою лише кілька місяців тому - у вересні. Але незважаючи на такий юний вік і малий тренувальний досвід - характеру, сили їм не позичати. Билися Всі за кожен бал далеко не по-дитячому (за кожну окрему вправу нараховувалися бали, за загальною сумою яких і визначалися переможці та призери).
Всі учасники турніру були розділені на 3 вікові групи: 5-7 років, 8-10 років, 11-13 років.
Свято вдалося на всі 100%!


У перерві перед нагородженням - концерт колективів художньої самодіяльності місцевого будинку культури, показові виступи гімнастів, юних борців.
Серед почесних гостей-представники Білопільської районної та Сумської обласної адміністрацій, голова селищної ради Федина Ігор Олексійович.


Всі вони з задоволенням і з великим інтересом спостерігали за подіями на борцівському килимі, а після всі в один голос пообіцяли всіляко підтримувати і сприяти розвитку вільної боротьби на Сумщині в цілому і в Білопільському районі зокрема. Час покаже ...;).
А після турніру був солодкий стіл і море щиро-щасливих, вдячних дитячих очей ...

 

http://ukrwrestling.com/