Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Турнір пам'яті Сергія Каналюка

Воскресенье, 06 Февраля 2011, 11:48

У Севастополі пройшов юбілейний Міжнародний турнір пам'яті чемпіона України

«За минулі роки через килим наших спортивних змагань пройшли тисячі хлопчаків, у тому числі спортсмени, які згодом стали переможцями чемпіонатів України, - розповідає голова оргкомітету турніру, член Партії регіонів, політради Гагарінської районної партійної організації Андрій Семенов .- Серед таких хлопців наш севастопольський борець , чемпіон України з вільної боротьби серед юнаків Артем Щербінін. Радує і те, що на нинішніх змаганнях присутній і один з перших учасників нашого турніру Андрій Процьків, який боровся на цьому килимі ще, будучи хлопчиськом, а сьогодні, вже в якості тренера, він представляє свою команду. Це і є наші реальні успіхи.


Вважаю, що в даний час Партія Регіонів на чолі з її керівником робить кроки до того, щоб розвивати в країні фізкультуру і спорт. Саме тому в мене є впевненість в тому, що наш турнір буде активно розширювати свої географічні та представницькі рамки, і з часом, я сподіваюся, отримає статус міжнародного. Перед нами стоїть завдання не тільки популяризувати вільну боротьбу як олімпійський вид спорту, а й сприяти військово-патріотичному вихованню підростаючого покоління на прикладі нашого чудового земляка, героя сучасності Сергія Каналюк, ім'я якого має жити у нашому місті, зберігаючись в людській пам'яті ».


Нагадаємо читачам, що Сергій Каналюк - вихованець чудового севастопольського тренера з вільної боротьби Володимира Віталійовича Кутузова (головний суддя турніру), неодноразовий переможець і призер багатьох змагань, у тому числі чемпіон України з вільної боротьби серед юніорів, кандидат в майстри спорту.


Після закінчення севастопольської середньої школи ? 49 Сергій став курсантом вищого військово-морського інженерного училища імені О.М. Крилова (Санкт-Петербург), де також продовжив займатися спортом. Навчаючись на третьому курсі, заступивши одного разу у варту, хлопець зазнав нападу бандитів з метою заволодіння зброєю. Сергій безстрашно вступив у сутичку з двома зловмисниками, а ті, переконавшись, що не можуть впоратися з курсантом, застосували проти нього вогнепальну зброю. Правопорушники зробили п'ять пострілів, і лише той, що прийшовся в серце, змусив хлопця припинити боротьбу.

«Ми пам'ятаємо» - під такою назвою нещодавно в Севастополі, в спортивному залі ДЮСШ «Чайка», відбувся X Молодіжний турнір з вільної боротьби, який пройшов під егідою Федерації вільної боротьби Севастополя та ДЮСШ ? 1. Чемпіонат проводиться з 2002 року і нинішній є ювілейним. Турнір присвячений пам'яті севастопольського спортсмена Сергія Каналюка, який героїчно загинув на бойовому посту в 1999 році.


Серед організаторів, натхненників і спонсорів змагань - СГО Партії Регіонів і Гагарінська районна організація Партії регіонів, які розвинули ідею проведення цих змагань, стоячи біля витоків турніру.

Він загинув, так і не випустивши з рук автомата. Сергій Каналюк нагороджений посмертно орденом Російської Федерації «За мужність» і навічно внесено в списки курсантів цього військового училища. На його честь в середній школі ? 49 міста Севастополя створений невеликий музейний куточок. Крім того, у місті щорічно організовується турнір пам'яті героя.
Андрій Семенов ось вже сім років приймає участь в організації цього чемпіонату і є очевидцем того, як молодіжний турнір набирає обертів.


Цього разу участь у ньому взяли 12 команд, у тому числі з Києва, Севастополя, міст Лозова Харківської області, Кам'янець - Подільського, Лубни та ін. На борцівський килим вийшли спортсмени різного віку і, відповідно, різних вагових категорій. Фактично в боротьбу вступили представники трьох груп: діти 7-9 років (вага від 26 кг), «молодші юніори» та «кадети». Серед учасників також більш дорослі спортсмени.


Севастополь був представлений трьома командами, про що повідомив ще один організатор турніру, заслужегнний майстер спорту України, переможець і призер чемпіонатів країни, Європи та світу Сергій Прядун,який відзначив важливість розвитку в Україні цього виду спорту, який виховує в молодих людях витривалість, наполегливість, цілеспрямованість.


Після двох днів напруженої боротьби були визначені переможці у всіх вікових та вагових категоріях. Ми ж назвемо лише тих, хто зайняв самі верхнi сходинки спортивного п'єдесталу. 
Отже, переможцями стали Сергій Філімонов (Київ), Дмитро Крупенко(Рокитне), Євген Павленко (Київ), Денис Шнуренко (Київ), Ян Гавловіч(Севастополь), Євген Могильченко (Лозова), Іван Кравченко (Лубни),Рогань Мамедов (Лозова), Андрій Процьків (Севастополь) і цікаво, що севастополець Артем Щербінін став переможцем відразу в двох категоріях
.

http://ukrwrestling.com