Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

«У дзюдо немає місця політиці, війні та дискримінації»

Суббота, 18 Июня 2022, 14:32
«У дзюдо немає місця політиці, війні та дискримінації»

Міжнародна федерація дзюдо надіслала лист-відповідь на звернення ФДУ

Після публікації на офіційному сайті Міжнародної федерації дзюдо інформації про те, що на найближчий турнір Grand Slam в Улан-Баторі будуть допущені російські дзюдоїти, Федерація дзюдо України від імені Президента ФДУ Михайла Кошляка надіслала офіційного листа-звернення до Президента IJF Маріуса Візера щодо незгоди з даним рішенням та повідомила, що у разі його ухвалення національна збірна України з дзюдо відмовиться від участі у турнірах під егідою IJF.

 16 червня, Міжнародна федерація дзюдо надіслала лист-відповідь на звернення ФДУ наступного змісту:

Шановний пане Президенте, 

Дзюдо – це мистецтво, філософія і спосіб життя. Цінності нашого спорту – це ті цінності, які завжди переважали над рішенням деяких урядів сіяти розкол і ненависть між націями.

Спорт був і завжди буде унікальним мостом між націями. Ми, безперечно, проти війни, але також і проти ненависті. Молоді люди, а особливо спортсмени, повинні бути зразком для наслідування для своїх і майбутніх поколінь. Спортсмени не можуть нести відповідальність за рішення деяких лідерів, особливо в умовах, коли вони вважають за краще змагатися, а не йти на війну. Спорт означає дружбу, єдність, солідарність і мир.

Протягом всієї історії людство стикалося з війнами і жахами, але, схоже, ми не засвоїли наших уроків. На жаль, поки військова промисловість процвітає, на світовому рівні ми можемо тільки мріяти про мир. Це трагедія для людства.

У дзюдо ми не будемо заохочувати поділ і ненависть. Ми повинні жити разом зараз і в майбутньому. Не можна допустити, щоб будь-яка негативна сила розділила сім'ю, подібну до сім'ї дзюдоїстів, і, більше того, я вважаю, що ми повинні бути прикладом і для інших спільнот.

Я глибоко розчарований тим фактом, що в цьому конфлікті ми говоримо тільки про перемогу тієї чи іншої сторони, а не про мир. Ми повинні бути тими, хто через спорт надихає конфліктуючі сторони і показує їм, що мир – це єдине рішення для того, щоб зупинити конфлікт і повернути глобальну стабільність.

Ми повинні бути єдині і в хороші, і в погані часи. Ми не можемо карати людей, які не несуть відповідальності за вчинки інших. Це означало б дискримінацію, а в нашому спорті війні, політиці та дискримінації немає місця.

З найкращими побажаннями, Маріус Л. Візер

Президент Міжнародної федерації дзюдо

джерело ukrainejudo.com