Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Єлизавета Литвиненко – бронзова призерка Grand Prix в Австрії

Понедельник, 29 Майя 2023, 20:37
Єлизавета Литвиненко – бронзова призерка Grand Prix в Австрії

На мажорній ноті завершила свої виступи на турнірі серії Grand Prix в австрійському Лінці збірна України з дзюдо.

В заключний змагальний змагальний день бронзову нагороду в скарбничку нашої команди принесла Єлизавета Литвиненко (до 78 кг).

Українка вдало розпочала свій турнірний шлях з перемоги над представницею Бразилії Беатріс Фрейтас, заробивши спочатку оцінку «Ваза-арі», після чого виконавши кидок на іппон. У чвертьфіналі наша дзюдоїстка так само здолала представницю Нідерландів Леке Деркс, завдяки «Ваза-арі» і іппону на третій хвилині поєдинку.

А ось у напруженому півфінальному поєдинку з чемпіонкою світу і срібною призеркою Олімпійських ігор Маделейне Малонгою з Франції, наша спортсменка, на жаль, поступилася. В основний час жодна зі спортсменок не змогла виконати результативної дії, після чого на Golden Score українка отримала «hansoku-make» за «пірнання головою».

У поєдинку за бронзу Єлизавета не залишила шансів японці Мізукі Сугімурі. В основний час суперниці не виявили сильнішу, після чого на Golden Score українці вдалося виконати кидок на іппон, тим самим здобувши перемогу!

Для 19-річної українки це друга нагорода з турнірів серії Grand Prix! Вітаємо нашу дзюдоїстку, її тренерів та всю українську спільноту дзюдо!

Відзначимо, що за крок від нагороди в цій же ваговій категорії зупинилася ще одна українка Юлія Курченко. Наша дзюдоїстка впевнено пробилася до півфіналу, де в запеклому поєдинку поступилася чемпіонці світу з Німеччини Анні-Марії Вагнер. Після чого у поєдинку за бронзу наша дзюдоїстка програла представниці Нідерландів Леке Деркс.

Підсумкове 7 місце на турнірі посіла Руслана Булавіна (понад 78 кг). По одній перемозі на турніри одержали Артем Бубир (до 90 кг), Антон Савицький (до 100 кг) та Євгеній Балєвський (понад 100 кг), який не зміг продовжити боротьбу через одержану травму. В свою чергу Христина Гоман поступилася вже у стартовій для себе сутичці проти представниці Італії. 

джерело https://ukrainejudo.com/