Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Василь Федоришин: "Боротьба моя улюблена справа!"

Среда, 08 Июня 2011, 13:44

Василь Федоришин здобув чергову перемогу на "Чорному морі"

- Василю, ви доволі давно не виступали на українських килимах…
- Щиро кажучи, я не веду якогось підрахунку, тому точно сказати, коли в останнє виступав в Україні – не можу. Але не означає, що я не хочу цього робити. Просто є більш важливі змагання за кордоном, тому деколи, як етап підготовки, для мене важливіше виступити там.


- Напередодні турніру йшлося про те, що можливо вас все ж таки звільнять від участі. Це було ваше власне рішення виступати вдома?

- Я б не хотів, аби складалось враження, що в мене зелена дорога до всіх змагань і титулів. Але цього разу, дійсно це було моє рішення приймати участь в турнірі «Чорне море». Головний тренер дав настанову, що всі мають приймати участь в цьому турнірі, але в мене дійсно був вибір. Хотілося зайвий раз довести, чого я вартий, аби не точилося ніяких розмов.


- Ви, виступаєте за місто Одеса, як вам тут подобається? І чи доводилося вже приймати участь у «Чорному морі»?
- Так, після Олімпійських ігор я перейшов в Одеську область. Влився в колектив, мені все подобається, є перспективи, тому йде плідна робота. А на «Чорному морі» я приймав участь лише одного разу, дуже давно, коли ще був дуже молодий.


- Як оцінюєте рівень учасників, у вашій рідній ваговій категорії?

- Рівень дуже потужний. З Азербайджану був непоганий хлопець і молдаванин. До того ж всі найсильніші борці на Україні.


- Вашим суперником у фіналі був Євген Хавєлов, який окрім вільної боротьби, ще професійно займається мікс-файтом та самбо…
- Так складається, що ми з Євгеном хороші друзі, але все життя опиняємось суперниками на килимі. І хтось мусить бути переможцем. Але я щиро бажаю йому всього найкращого, та перемог. Він чемпіон світу з бойового самбо, дуже добре себе показує в мікс-файт та М1. Я думаю, що це йому звичайно допомогає, бо там більш контактні види спорту.


- А у вас не виникало спокуси спробувати себе в інших видах єдиноборств?

- Вільна боротьба це дуже потужний вид спорту. Це моя улюблена справа, я себе добре тут реалізую і тому займаюсь виключно вільною боротьбою.


- Які старти будуть наступними? Київський Міжнародний, Голден Гран-Прі…

- Нарахунок київського турніру, це питання ще на сто відсотків, не вирішене. Турнір практично співпадає з фіналом Гран-Прі у Баку, і можливо я буду брати участь там, але це ще під питанням.


- Взагалі, як вважаєте, спортсмену вашого рівня, потрібно багато стартів, чи все ж таки є пріорітетніші завдання?
- Звичайно треба себе оберігати, тому, що вже 24 роки в боротьбі.  Потрібно вміти відпочивати, і правильно готуватися до тих стартів, які мені потрібні. На сьогоднішній день головним стартом є ліцензійний Чемпіонат світу. Нам необхідно максимально добре там виступити. Тому я докладу максимум зусиль, аби якнайкраще  підготуватися. Мають бути хороші фізичні кондиції, і тактична база продумана.

http://ukrwrestling.com/