Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Володимир Євонов: "Не сумнівався, що буде чотири ліцензії"

Четверг, 17 Майя 2012, 14:28

Головний тренер жіночої збірної розповів про підготовку до Олімпіади і перших номерах збірної

- Володимир Євгенович, вітаю з повним комплектом ліцензій. Але повернемося на місяць назад, чи була тоді у вас цілковита впевненість, що в Лондоні українська збірна буде представлена ??у всіх категоріях?
- Упевненість була, але це спорт і тому все одно всі хвилюються. Перед Болгарією була повна впевненість, що Ірина Мерлені візьме ліцензію. Хоча Шура Когут, теж цілком могла взяти. На китайському турнірі їй не вистачило долі секунди до путівки.



- Напевно, позначилася втома, все ж таки два турніри поспіль. Як, так вийшло, що Олександрі Когут довелося виступати відразу на двох турнірах?
- Спочатку Шура була заявлена ??на Китай, була зроблена віза, але у зв'язку з травмою Ірини Мерлені, їй довелося страхувати її на болгарському турнірі. Шура за день зробила візу, буквально за два дні зігнала 5 кг, а для такої маленької ваги це дуже багато. Але все одно не вистачило 200 грам і їй довелося зрізати косу.


- Наскільки на першому турнірі у наших дівчаток були серйозні суперниці?
- Усі найсильніші спортсменки з Європи були. Юля Остапчук пройшла призерку світу, росіянку Волосову, якій програла на київському турнірі. У Каті теж були сильні суперниці.


- А у кого з дівчаток, на ваш погляд, була найскладніша сутичка?
- Мерлені рівно пройшла. Катя Бурмістрова в принципі легко пройшла, точніше сказати, чітко. Єдине, фінальна сутичка зі шведкою ... Але ця зустріч вже нічого не вирішувала, сутичка була рівна по нулях, просто два клінчі на користь шведки (у якої, до речі Катя вже вигравала).


У Юлі теж сутичка з Волосовою вже нічого не вирішувала. Але у неї в підгрупі була колишня росіянка, котра виступає зараз за Туреччину, така міцна дівчинка, вони три періоди боролися. Перший період Юля перестояла, програла клінч. А потім ми поговорили, почала боротися і все нормально пішло. Була ще сутичка з дуже досвідченою полячкою, але Юля функціонально була дуже добре готова і вона переграла полячку своїм напором.


- Зараз, перші номери їдуть на Кубок Світу, це будуть останні змагання перед Олімпіадою?
- Всі дівчатка, спортсменки найвищого класу, тому я попередньо запитав, де вони самі хочуть виступити в Японії чи в Польщі. Вони вибрали Кубок Світу. Справа в тому, що в Японії буде можливість проборотися чотири сутички, не важливо виграв, програв, але є можливість наборотися і судити, що потрібно підправити. Тому в Токіо їде основний склад. В неолімпійських вагах також їдуть лідери, яких потрібно переглянути, адже у нас в цьому році ще Чемпіонат Світу.


- У всіх категоріях все зрозуміло, окрім 55 кг. Чому на КС їде саме Ірина Гусяк?
- У категоріях 48, 63 і 72 кг на Олімпіаду їдуть ті спортсменки які завоювали ліцензії. Не вирішеним залишається питання тільки у вазі 55 кг. Тетяна Лазарева виборола ліцензію, вона багаторазова призерка Світу, в той же час Наталія Синишин також знову стала чемпіонкою Європи. На Кубок світу ми могли б привезти тільки одну борчиню. Тому вони в ці ж дати, 26-27 травня їдуть на Гран-Прі Німеччини, що б з'ясувати стосунки між собою. Подивимося, хто в якій формі зараз, хто як витримає навантаження, адже це ще й психологічне навантаження велике. А до Японії ми веземо спробувати, чемпіонку України Ірину Гусяк.


- Коли буде названо остаточний склад на Олімпіаду і як йдуть справи зі страховкою?
- За тридцять днів до Олімпіади, ми повинні назвати остаточний склад. А щодо підстаховки, то в кожній вазі у нас є ще по дві людини. Власне в кінці червня ми повеземо весь другий склад в Польщу на «Open Poland», подивитися, що б дівчата проборолись.


- Як збірна проведе останні два місяці перед Лондоном?
- У нас буде ще три збори. Підготовчий в Алушті, побігаємо, над технікою попрацюємо, в Заросляку буде поважче збір, будуть цілеспрямовані навантаження, УФП, килим... і заключний збір в Конча-Заспі, звідки ми виїдемо 3-го серпня в Лондон.


- Днями пройшли контрольні сутички перед Кубком Світу. Ви задоволені побаченим?
- В принципі все нормально. Всі, кого ми плануємо, виглядали добре.


- Зараз на зборах присутні борчині з Азербайджану, на наступних зборах очікуються ще іноземні гості?
- Зараз мало, всього п'ять чоловік. У Крим знову приїдуть з Азербайджану, Єгипет хотів пару чоловік привезти, можливо, будуть з Великобританії, Білорусії. Таким чином, ми підтягуємо своїх спортсменок, у нас є дівчатка, наприклад Катя Бурмістрова, яким немає з ким працювати, тому їй буде корисно попрацювати з призеркою Світу Марзалюк. До того, ж такий котел корисний для наших молодих спортсменок, що б не було боязні іноземок, на загальних зборах вони звикають, ростуть. Коли в залі присутні лідери світової боротьби, такі, як Стадник, Семенцова, то наші молоді дівчата теж підвищують свою майстерність. Тому, те, що до нас приїжджають команди з інших країн - потрібно тільки вітати. Але звичайно, що останній збір ми проведемо окремо.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/