Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Андрій Пістун: "Чемпіонат Європи буде, як завжди непростий"

Среда, 29 Февраля 2012, 17:28

Твоє вихованок львівського тренера їдуть на Чемпіонат Європи

-Андрій Ігорович, нещодавно закінчився Київський Міжнародний турнір, чи задоволені ви результатами своїх вихованок?
- В принципі перед ними стояло завдання виступити найкраще з українських спортсменок. Тому, що напередодні Чемпіонатів Європи, України та ліцензійними турнірами не хотілось форсувати підготовку. Тому на даний момент результат вважаю прийнятним.
- Наскільки серйозні суперниці приїхали до Києва?
- Суперниці були доволі сильні. В Юлі Остапчук була дворазова чемпіонка Європи Волосова. Взагалі цього року був дуже високий рівень турніру, про це свідчить навіть той факт, що у вазі 48 кг було дві олімпійські чемпіонки! І Людмила Балушка програла призерці Олімпіади Марії Стадник.


- Назвіть будь-ласка серед своїх дівчат і в загальному, які сутички на КМТ вам сподобались найбільше?
- З моїх, напевно всі сутички Остапчук, крім фінальної. І сутичка Али Черкасової з дворазовою чемпіонкою світу по молоді Аліною Стадник (Махинею – авт.). Мені сподобалась Черкасова у цій сутичці, через травму вона не виступала 9 місяців, і зараз після такої тривалої перерви повертається на килим.


А в загальному – напевно, як Ірина Мерлені перемогла  Керол Хьюн – вважаю, що це була така принципова сутичка. Той факт, що канадка олімпійська чемпіонка говорить сам за себе. Але Мерлені вже вигравала в неї, ще до Олімпіади – доволі легко.


- Вже орієнтуєтесь, хто буде основними суперницями Людмили Балушки на Чемпіонаті Європи?
- Наразі, ще не зрозуміло, як які країни будуть формувати команди. Можливо, хтось не буде везти в Сербію лідерів і притримає їх на ліцензійні турніри. Наприклад, в поляків є сильна борчиня Матковська, думаю вона на Європі виступати не буде. Але в Азербайджану вже є ліцензія, тож напевно буде Марія Стадник.


- Головний тренер збірної Володимир Євонов, на днях озвучив, що після ЧЄ, Юлія Остапчук, швидше за все поїде на перший ліцензійний турнір до Болгарії. Чи досить часу між цими стартами для відновлення?
- Після Європи буде ще чемпіонат України, але ніби той хто добре відбореться на ЧЄ, буде звільнений. Юлі Остапчук пощастило, вона не ганяє вагу, 63 кг – це її рідна вага. Тому їй трішки важко боротися на турнірах де є два кг допуску. Тому відсутність допуску, це козир для неї. Вважаю, вона спокійно може боротися і на ЧЄ і на ліцензійному турнірі, знаючи її, думаю часу відновитися їй цілком вистачить.


- З ким у Болгарії Юлі доведеться сперечатися за путівку до Лондона?
- В цій вазі ліцензія є тільки в угорської борчині. На Чемпіонаті Світу так склалось, що всі найсильніші спортсменки опинились в одній підгрупі. Тобто за ліцензію доведеться змагатися з росіянкою, не знаю, кого повезуть з її основних конкуренток,  Смірнову чи Братчикову. Потім Замула від Азербайджану … В принципі Юля у всіх них перемагала. На минулому Чемпіонаті Європи, вона дуже впевнено перемогла, тому будемо сподіватись, що в цій вазі ліцензія в нас буде.  На ЧС, їй трішки не вистачило, вона потрапила в підгрупу до трьох призерок Олімпіади, перемогла казашку, поступилась японці, і у боротьбі за ліцензію у дужє суперечливій сутичці поступилась китаянці. Тобто їй не вистачило однієї сутички. Але справа в тому, що вона не була в оптимальній формі. За півтора місяці до ЧС, вона отримала дуже неприємну травму, вивих ліктя. Думаю, зараз вона буде готова значно краще і ліцензія буде!


- Наскільки щільно буде в не олімпійській вазі, 67 кг, де виступатиме Ала Черкасова? Як вважаєте де буде сильніша конкуренція в олімпійських, чи не олімпійських вагах?
- Гадаю, що Чемпіонат Європи буде, в принципі по рівню, такий, як і завжди. Наприклад, у вазі 72 кг, там у всіх сильних спортсменок, вже є ліцензія, і думаю вони навпаки будуть виступати в Белграді. Потім у 48 кг, там крім Стадник, будуть ще російські перші номера…


Ймовірно, що дійсно в олімпійський рік у вазі 67 наприклад, буде трішки простіше, через те, що буде менше людей.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/