Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

З ювілеєм Георгій Анатолійович!

Вторник, 31 Августа 2010, 13:28

Сьогодні 70-річний ювілей святкує заслужений тренер Георгій Бураков. Все спортивне співтовариство не тільки України, але й світу від усієї душі вітає ювіляра. Бажаємо, Вам Георгій Анатолійович, богатирського здоров'я та довгих років життя. Ви виховали багатьох чемпіонів, і нехай в подальшому Ваші вихованці продовжують тішити Вас медалями найвищої гідності!

Все спортивне співтовариство не тільки України, але й світу від усієї душі вітає ювіляра. Бажаємо, Вам Георгій Анатолійович, богатирського здоров'я та довгих років життя. Ви виховали багатьох чемпіонів, і нехай в подальшому Ваші вихованці продовжують тішити Вас медалями найвищої гідності!

У 1966 року Георгій Анатолійович закінчив Київський Державний інститут фізичної культури. З 1969 по 1983-ий працював старшим викладачем кафедри боротьби КГІФК. З 1983 по 1992-ий - старший тренер відділення вільної боротьби РШВСМ міста Києва. Підготував Олімпійського чемпіона 1976 року, чемпіона Європи 1975-го, чемпіона світу 1975, 1977, 1978 років, заслуженого майстра спорту Павла Пінігіна. У 1975 році Георгію Буракову присвоєно звання Заслужений тренер України та СРСР. У 1976 році отримав медаль „За трудову доблесть”. З 1992 по 1996-ий перебував на посаді головного тренера збірної команди України з вільної боротьби. Під час його тренерської діяльності збірна команда займала призові місця на чемпіонатах світу та Європи. На Олімпійських Іграх 1996 року в Атланті борці вільники завоювали 2 бронзові медалі.

З 2001-го Георгій Анатолійович брав активну участь у підготовці збірної команди, зокрема Ельбруса Тедеєва, до Олімпійських Ігор 2004-го в Афінах, де наш уславлений спортсмен завоював золоту медаль. І сьогодні через роки, Президент АСБУ Ельбрус Тедеєв, завжди з теплом відгукується про старшого тренера збірної: «Георгій Анатолійович - професійний тренер, який підготував не тільки Павла Пінігіна, але й цілу плеяду відомих спортсменів. Він в прекрасній формі, і дай Бог йому здоров'я, щоб він і далі міг займатися творчістю. Ми завжди його залучаємо, щоб всі навчально-тренувальні збори проходили з його участю»

У 2004-му до багато чисельних титулів тренера додалося нове почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту». 
На Олімпійських Іграх 2008 в Пекіні один з учнів Георгія Буракова,Василь Федоришин завоював срібну медаль, а в цілому команда, до підготовки якої мав безпосереднє відношення Георгій Анатолійович завоювала 2 срібні і одну бронзову нагороди.


На сьогоднішній день знаменитий тренер працює при Центрі Олімпійської підготовки і продовжує всі сили і душу вкладати в майбутніх чемпіонів.

http://ukrwrestling.com/