Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Христина Дарануца: "Олександра Когут іще не зовсім адаптувалася після згонки ваги та зміни вагової категорії"

Четверг, 24 Февраля 2011, 11:20

Борчиня 20-річна Христина Дарануца стала відкриттям зими в українському спорті. Спочатку вона сенсаційно виграла на Гран-прі Івана Яригіна в російському Красноярську, а позаминулого тижня перемогла на чемпіонаті України в Харкові. На шляху до головного вітчизняного титулу донеччанка здолала головних суперниць у ваговій категорії до 48 кг - бронзову призерку Мундіалю-2009 Людмилу Балушку, а також чинну чемпіонку світу у вазі до 51 кг Олександру Когут.

Борчиня 20-річна Христина Дарануца стала відкриттям зими в українському спорті. Спочатку вона сенсаційно виграла на Гран-прі Івана Яригіна в російському Красноярську, а позаминулого тижня перемогла на чемпіонаті України в Харкові. На шляху до головного вітчизняного титулу донеччанка здолала головних суперниць у ваговій категорії до 48 кг — бронзову призерку Мундіалю-2009 Людмилу Балушку, а також чинну чемпіонку світу у вазі до 51 кг Олександру Когут.

— Балушку я вже одного разу перемагала, — розповідає Христина Дарануца. — Тож цього разу, коли ми зустрічалися у фіналі, якась упевненість уже була. Спочатку Люда прагнула кинути мене через стегно, але я встояла і провела результативну контратаку. В другому періоді Балушці таки вдався кидок на три бали, але я зуміла провести контратаку й відігратися. Потім іще підняла суперницю з партеру і виконала кидок.

Із Олександрою Когут у півфіналі було важче?

— З обома важко. Думаю, Когут іще не зовсім адаптувалася після згонки ваги та зміни вагової категорії. Я змогла довести свою перевагу. Боролася результативно, не вичікувала клінчів — пройшла суперниці в ноги і збила її на килим, виконала переворот із партеру. А ще 1 бал здобула після того, як судді покарали суперницю двома попередженнями за те, що вона мене тягала за волосся.

У січні ви не менш яскраво виграли на яригінському Гран-прі в Красноярську. Очікували такого?

— Ні, звичайно. Як правило, намагаюся не зациклюватися на результаті й борюся азартно. Концентруюся на кожній окремо взятій сутичці. У Красноярську більш-менш легко було лише в першому поєдинку. Потім зустрілася з казашкою Абуталіповою. Їй програла на торішньому міжнародному турнірі у Києві, тому хотіла взяти реванш. Коли це вдалося, зустрілася із сильною росіянкою Кузьміною. Важкий був поєдинок, ми боролися максимальні три періоди. У зіткненні з суперницею розбила голову. В двох періодах я програвала по 0:3, але потім проводила прийоми на 5 балів і вигравала.

З усього видно, що ви вмієте відігруватися по ходу зустрічі. Допомагають коронні прийоми?

— Не скажу, що вони в мене є. Борюся по ситуації, залежно від того, що робить суперниця.

У квітні в німецькому Дортмунді розпочнеться чемпіонат Європи.

— Я ще точно не знаю, чи виступатиму там. Внутрішній чемпіонат був відбірковим до Євро, і перепустку туди я виборола. Але ж 2008-го теж стала чемпіонкою України, а на міжнародні змагання їздили інші люди.

На чемпіонаті Європи вашою основною суперницею, ймовірно, буде колишня українка, а тепер громадянка Азербайджану — Марія Стаднік.

— Із Марічкою на офіційному рівні не зустрічалася жодного разу. Зате в тренувальних спарингах ми сходимося регулярно. Зокрема, постійно спарингувала зі Стаднік на останньому навчально-тренувальному зборі перед Гран-прі Яригіна. У нас були жорсткі, дуже цікаві сутички. Можу сказати, що в моєму успіху в Красноярську чимала заслуга Марічки. То вона мене так добре натренувала.

За матеріалами: Газета по-українськи
http://galsports.com/