Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Галичани повертаються із нагородами з чемпіонату України

Понедельник, 21 Февраля 2011, 12:59

Галичани повертаються із нагородами з чемпіонату України

У вазі до 55 кг Микола Айвазян захистив титул чемпіона України. Киянин півроку не боровся на турнірах високого рівня - практично, з часів серпневого Чемпіонату України в Дніпропетровську. Це не завадило переможцю останнього міжнародного Київського турніру по черзі здолати всіх головних конкурентів на внутрішній арені - учасника ЧЄ-2010 Юрія Леденьова та учасника ЧС-2010 Сергія Ратушного, а у фіналі Айвазян без особливих проблем у двох періодах розібрав на запчастини молодого Ігоря Хавалджі - 3 : 0, 5:0.

У категорії до 60 кг, за відсутності срібного призера Олімпійських ігор Василя Федоришина, другий рік поспіль чемпіоном України став Юрій Баландюк. Нагадаємо, що півроку тому в Дніпропетровську Юра здолав всіх суперників, як кажуть, на одній нозі, вигравши у фіналі, також на голому класі, в Любомира Симака. На цей раз в сутичці за «золото» з Ігорем Скільським Баландюку довелося добряче попотіти, про що свідчить рахунок - перемога у двох періодах з рахунком 3:1, 7:5.


У вазі до 66 кг рівних не знайшлося Дмитру Малєнкову. У півфіналі киянин здолав вихованця одеської школи боротьби, кандидата до збірної України Семена Радулова, і автоматом отримав «золото» (на жаль, другий фіналіст цієї категорії Максим Матус не зміг вийти на вирішальну сутичку через травму руки). Нагадаємо, що срібний призер Олімпіади Андрій Стадник пропустив цей ЧУ через проблеми зі здоров'ям. 


Джамбулі Цотадзе взяв реванш у Дмитра Комісара за прикрий програш на попередньому, домашній для Цотадзе внутрішній першості. У ваговій категорії до 74 кг дніпропетровський борець одержав у суперники парочку дуже непростих опонентів - чинного чемпіона України Володимира Сиротіна та учасника ЧС-2009 Гію Чихладзе. У сутичці за «золото» Чемпіонату України з Дмитром Комісаром Чихладзе для перемоги знадобилося три періоди - 3:1, 4:2 і 2:1.

У вазі до 84-х кілограмів абсоютну першість виборов господар килима, харків’янин Ібрагім Алдатов. Цікаво, що за кілька днів до старту внутрішньої першості чемпіон світу застудився, і його участь на домашньому Чемпіонаті України була під великим питанням. В решті решт, Алдатов вийшов на килим і без зайвих проблем здобув чергове чемпіонство. У фіналі уродженець Осетії поклав на лопатки перспективного Єгора Сініцина.


Задачу для Алдатова дещо спростив Тарас Данько. Річ у тім, що бронзовий призер Олімпійських ігор на Чемпіонаті України боровся на категорію вище, а, крім нього, Ібрагімові так ніхто і не зміг скласти конкуренцію. В категорії до 96 кг Данько дійшов до фіналу, одначе склав зброю в боротьбі з Павлом Олійником. Цією перемогою на Чемпіонаті України Павло відзначив своє повернення на килим. Нагадаємо, цей досвідчений борець пропустив через травму майже рік. Цікаво, що переможець двох останніх першостей України в вазі до 96 кг, учасник останнього Чемпіонату світу Валерій Андрійцевсклав свої повноваження вже у другому колі змагань, несподівано поступившись Михайлові Доценку.


Без сенсацій не обійшлося і в найпрестижнішій ваговій категорії до 120 кг. У півфіналі місцевий фаворитВадим Тасоєв не зміг знайти протидію чинному чемпіонові світу серед молоді Мурадіну Кушхову, і з рештою задовольнився лише бронзою. У фіналі Мурадін Кушхов тактично програв Олександрові Хоцяновському, однак залишився частково задоволений своїм виступом на внутрішній арені.


Додамо, що рішенням тренерської ради, чемпіони України в шести категоріях плюс Василь Федоришин поїдуть у Німеччину на Чемпіонат Європи, а срібні призери боротимуться в Росії за Кубок світу.

За матеріалами: ukrwrestling.com

 

http://galsports.com/