Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Життя - боротьба

Среда, 23 Марта 2011, 11:41

Нещодавно у Сумах відбулася першість області з вільної боротьби. У ній взяло участь 100 юних спортсменів з усієї області 1997-1998 років народження.

Нещодавно у Сумах відбулася першість області з вільної боротьби. У ній взяло участь 100 юних спортсменів з усієї області 1997-1998 років народження.

Гідність Білопільського району захищали вже добре відомі верхосульські борці (КВБ «Сула») під керівництвом І.В.Остапенка, а також цьогорічні дебютанти – спортсмени з селища Жовтневе (тренер Ю.Ю.Голуб).

Цього дня на килимі було справді спекотно, адже юні борці всіма силами намагалися вирвати жадану перемогу з рук суперників. Особливу старанність і запеклість у боротьбі слід відмітити у спортсменів з Жовтневого. Їхній тренер – майстер спорту міжнародного класу, віце-президент Сумської регіональної федерації з вільної боротьби Ю.Ю.Голуб розповів наступне:

- Безперечно для мене та моїх підопічних  це змагання було дуже хвилюючим і важливим, адже для нас воно – дебютне, перший показовий виступ. Ви навіть не можете уявити, які емоції та почуття вирували. Діти з непідробним захопленням й завзятістю намагалися покласти «на лопатки» своїх суперників. Приємно було бачити, що часи, проведені на тренуваннях, не пройшли даремно. І ми отримали хоч і не перші місця, але тим не менш перемогу. Так, Жовтневе представляли Сергій Беркаш, Денис Заговора, Андрій Іваницький,  Микола Стець, Тарас Коплик, Денис Братушко, Роман Янков-ський, Артем Болотін і Артем Кривонос.

Найкращі результати продемонстрували Артем Болотін (ІV м., 42 кг), Артем Кривонос (ІІІ м., 47 кг).  Але я підкреслюю – це лише початок. І мені як тренеру дуже приємно, що свій час та сили я витрачаю недаремно. Свої професійні знання я передаю хлопцям, котрі жадають їх отримати. Я пишаюся своїми вихованцями. Знаковим є також те, що наш клуб почав працювати у 2010 р., а вже на початку 2011 р. ми мали перші успіхи. Також приємно те, що ми знайшли спільну мову з керівництвом Жовтневого цукрозаводу, яке підтримує та всіляко сприяє розвитку цього виду спорту. Сподіваємося, що ми й надалі знаходитимемо небайдужих меценатів, партнерів, які допомагатимуть нашому клубу.

Я впевнений, що завдяки наполегливості й старанності моїх учнів, постійній під-тримці меценатів і влади ми зможемо досягти неймовірних висот та успіхів. І жовтневські борці стануть на одну сходинку з такими славетними спортсменами, як Дмитро Комісар, Світлана Саєнко, Віктор Муха, Михайло Голуб та інші видатні спортсмени Сумщини.

Як нам розповів тренер КВБ «Сула», на змагання від Верхосулки поїхало 5 чоловік: Владик Остапенко, котрий зайняв І місце, Андрій Куліш також отримав золото, Владислав Щербаченко – бронзу, Олександр та Володимир Устименки.

До речі, верхосульські борці 24 березня виїздять до м.Ковель, де проходитиме Всеукраїнський турнір. Бажаємо їм успіхів, щоб кожен з них отримав заслужену перемогу.

Т.КРАСНЯНСЬКА.

 http://www.wrestler.com.ua/