Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Катерина Бурмістрова: "Головна мета, Олімпіада, ще попереду!"

Четверг, 31 Майя 2012, 18:00

На Кубку Світу Катерина здобула перемогу над найсильнішими борчинями планети

- Вам уже доводилося зустрічатися з ким-небудь з суперниць, які були на Кубку Світу в Токіо?
- Здається я зустрічалася з усіма чотирма суперницями. В минулому році на Чемпіонаті Світу я програла олімпійській чемпіонці з Китаю. У першому періоді я тоді виграла, а потім вона пройшла в ноги, і був такий удар, що в результаті у мене був перелом носа, тому в другому періоді, я як кажуть «попливла». З японкою теж боролася на позаминулому чемпіонаті світу. З монголкою зустрічалася в Росії на турнірі Яригіна. І американка, по-моєму, раніше боролася в 67 кг і я з нею зустрічалася у цій категорії на якомусь турнірі.
- Коли вже дізналися імена суперниць, були впевнені в перемозі?
- Я б не стала говорити про впевненість. Але я налаштовувалася на перемогу і прагнула до такого результату. Все решта вже прийшло в боротьбі.


- Судячи з титулів і японка і китаянка їдуть на Олімпіаду в Лондон? З ким із них впоратися було найважче?
- Справді, здається, обидві вони є першими номерами своїх збірних. Всі сутички були дуже напруженими. Просто американка і китаянка для мене за стилем боротьби зручніші. Вони не такі затиснуті, до них можна підійти, вивести з рівноваги... А японка і монголка міцніші, вони силові спортсменки. З ними дуже складно. Тому і сутички в мене були по нулях. А бали я брала в клінчах.
- Азіатки не без підстав вважаються найбільш небезпечними суперницями, напевно це тисне психологічно?
- Психологічно я не відчуваю тиску. Єдиний момент, в їх боротьбі багато різних капостей: десь вщипнути, десь пальці зламають, за волосся смикають, в шию пальці вставляють... Тому в цьому плані мені потрібно налаштуватися і навпаки спокійно виходити і боротися, ні на що не звертаючи уваги. Я б не сказала, що вони сильніше за всіх інших, адже в Європі теж дуже багато сильних борчинь. Та, же шведка, болгарська спортсменка ні в чому не поступаються азіаткам. Просто потрібно виходити і боротися.


- Як вважаєте, якби українська команда потрапила до групи «В», де були більш звичні суперниці з Росії та Азербайджану - це б вплинуло на остаточний результат?
- Я не можу таких речей прогнозувати, але цілком ймовірно, що так. Це справа випадку. Всі наші дівчата боролися непогано, єдиний момент потрібно попрацювати над тим, що б не віддавати свої бали. Якщо подивитися, як з японками і китаянками боролися інші команди, то видно, що програвали вони в чисту. А у нас дівчата або період вигравали, або бали брали, але не могли втримати рахунок. Напевно, потрібно ще над захистом попрацювати і їм цілком під силу пройти всіх азіаток.
- Особисто вам комфортніше виступати на індивідуальних змаганнях, таких як чемпіонат Європи, наприклад, де кожен сам за себе, чи в командній обоймі Кубка Світу?
- Мені здається, що спортсмени особливо не замислюються над тим, де краще виступати, а їдуть, налаштовуються на перемогу і борються. Справа в тому, що Кубок Світу для нас рідкісні змагання. Може й боротьба краще виходить, тому що відчуваєш відповідальність не тільки за себе, а й за всю команду.


- З понеділка починаються збори в Алушті, у вас була можливість трохи відпочити після настільки насиченої весни?
- Так, ми буквально в цю неділю виїжджаємо на збір в Алушту. Ось зараз я відпочиваю, тренер дав пару днів вільних. А потім потрібно готуватися далі. Адже головна мета, Олімпіада ще попереду!

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com