Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Ібрагім Алдатов: "У спорті головне - завзятість"

Пятница, 02 Сентября 2011, 13:26

Переможець Київського Міжнародного про турнір і спаринг з іноземцями

- Цього року традиційний турнір проходив влітку, а які ще, на вашу думку були особливості Київського Міжнародного?
- Не думаю, що є різниця, в який час проходить турнір. У Києві завжди приємно боротися, завжди приїжджає багато сильних учасників. Думаю, цього року рівень навіть підвищився. Зал у Палаці Спорту свіжий після ремонту, було красиво. Єдине, що не було іранців, а так приїхало багато команд-лідерів. Приїхали з Осетії, американці і казахи привезли по кілька чоловік у кожній вазі.


- На зборах, що передували турніру теж було багато іноземних гостей. Спостерігали за їх тренуваннями?
- Я більше мав справу з казахами на зборах. В американців боротьба зовсім інша., Інша школа. У них менше прийомів, ніж у нас, але вони завжди напирають, у них одна установка: «Вперед і тільки вперед!». Їм не важливо, виграє він чи навпаки. Головне постійно напирати вперед. І я помітив, що за рахунок цього вони і виграють.


На турнірі в результаті мені довелося пройти трьох американців.


- Ви неодноразово брали участь у Київському турнірі, який запам'ятався найбільше?
- Напевно в 2004-му році, я тільки приїхав і запам'ятався саме перший турнір. Я тоді боровся ще у ваговій категорії до 66 кг. І добре пам'ятаю, що у фіналі боровся з Андрієм Стадником.


- Де вам «зручніше» виступати, на домашніх турнірах чи на виїзді?

- Складно сказати. З одного боку реакція публіки це підтримка, але з іншого боку відчувається велика відповідальність. Вдома не хочеться нікого підводити.


- Київський Міжнародний став для вас останньою зупинкою перед Чемпіонатом Світу. Чи задоволені ви своєю боротьбою?
- Не можу сказати, що я був дуже добре готовий. Після турніру «Чорне море» в Одесі, я підтягнув боротьбу, але підходити до піку форми потрібно саме перед поїздкою до Туреччини.

- Ібрагім, ви багато років у боротьбі, як гадаєте наскільки важлива роль тренера в спортивному процесі?
- Мені здається, що в професійному спорті без тренера нікуди. Адже з боку краще видно над чим потрібно ще працювати. З тренером не просто легше і краще працювати, а й надійніше. У спорті дуже важливо наполегливо працювати. Коли багато тренуєшся і тренер завжди поруч, тоді й результати будуть.


- У вашого тренера Юрія Назаренка, з'явився ще один чемпіон Київського Міжнародного, ваш земляк Ален Засєєв. Як оцінюєте його шанси на найближчих стартах?
- Він ще молодий, я думаю у нього все вийде. Він дуже перспективний хлопець. У нього хороший арсенал прийомів, стійкий характер, впевнений він себе покаже. У нас в залі взагалі багато молодих перспективних хлопців.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/