Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Київ чекає гостей

Среда, 01 Февраля 2012, 16:52

За два тижні в столичному Палаці спорту стартує головне борцівське свято країни

15-16 лютого в столичному Палаці спорту відбудеться XVIII Київський Міжнародний турнір з вільної боротьби присвячений видатним українським борцям і тренерам.


Київський Міжнародний повертається у звичні часові рамки і пройде в цьому році, як і завжди в лютому місяці.


Організований в 1994-му році Борисом Савлоховим, турнір швидко зарекомендував себе у світі боротьби, як яскраві та безкомпромісні змагання. Щороку до Києва приїжджають найсильніші вільники з усього світу. Завдяки надпотужному складоуучасників, який щорічно збирає турнір - Київський Міжнародний швидко здобув славу «Малого чемпіонату світу».


Торік столичний турнір в черговий раз підтвердив свій високий статус. «Влітку американець Джордан Борроус, так яскраво відборовся на нашому турнірі, і ту ж боротьбу показав на Чемпіонаті Світу в Стамбулі. - Згадує Президент Асоціації спортивної боротьби України Ельбрус Тедеєв. - На київському турнірі практично не буває спірних моментів. Ми дуже об'єктивно проводимо змагальний процес. Тут не буває упередженості. І гості цінують об'єктивність нашої суддівської бригади, тому для багатьох федерацій наш турнір завжди пріоритетний. "


Дворазовий олімпійський чемпіон Артур Таймазов - постійний учасник Київського Міжнародного, якось зізнався: «На Київський турнір приїжджає безліч відмінних борців. Не скажу, що вигравати тут легко - просто так нічого не дається. Але для мене важлива перевірка боєм, можливість поборотися, відчути свої реальні можливості на сьогоднішній день. Я дуже люблю Україну, і ця країна мені далеко не чужа." Цього року легендарний борець вже підтвердив свою участь у Київському турнірі.

Українська школа боротьби має давні традиції, імена наших спортсменів відомі далеко за межами батьківщини, тому приїхати спробувати свої сили на київських килимах прагнуть борці з усього світу. Щорічно Київський Міжнародний збирає близько тридцяти країн-учасниць. «До нас із задоволенням приїжджають зі всього світу, бо знають, що у нас прекрасні умови і чудові традиції. - Каже видатний тренер Георгій Бураков. - Україна внесла величезний вклад у розвиток вільної боротьби, ще за часів Радянського Союзу."

За сімнадцять років стіни Палацу спорту бачили перемоги і поразки майже всіх легендарних борців сучасності. Серафим Барзаков, Ельдар Куртанідзе, Сагід Муртазалієв, Намік Абдуллаєв, Том Еріксон, Бесік Кудухов, Ірбек Фарнієв, Хаджімурат Гатцалов, Сослан Кцоєв, Станка Златева, Керол Хьюн - ось далеко не повний перелік учасників та переможців турніру. А честь жовто-синього прапора, в різні роки, гідно захищали наші прославлені борці Ельбрус Тедеєв (6-разовий переможець турніру), Заза Зозіров (5-разовий переможець), Євген Буслович, Ірина Мерлені, Василь Федоришин, Андрій Стадник, Тетяна Комарницька, Катерина Бурмістрова ...

Вже традиційно для вітчизняних атлетів турнір стане відбірковим етапом перед Чемпіонатом Європи, який через місяць пройде в Сербії, і ліцензійними турнірами, які пройдуть у квітні-травні.


Враховуючи, що до лондонської Олімпіади залишилося рівно півроку, все вільники зараз у прекрасній формі, і готові боротися за місце в олімпійській збірній. Тому уболівальники можуть розраховувати на яскраві і вражаючі виступи. До того ж, для українських любителів вільної боротьби, Київський турнір стане останньою можливість, на власні очі побачити тих, на чию честь обов'язково буде звучати гімн України в Лондоні!

http://ukrwrestling.com/