Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Олександра Когут: "Стамбул для мене фартове місто"

Четверг, 01 Сентября 2011, 14:56

Діюча чемпіонка світу у вазі до 51 кг готується до майбутнього ліцензійного ЧМ

12 вересня у столиці Туреччини стартує Чемпіонат світу з вільної боротьби. На стамбульських килимах окрім медалей будуть розіграні путівки на Олімпійські ігри в Лондон-2012.


Кореспондент noc.lviv.ua напередодні цих змагань поспілкувався із львівською борчинею Лесею Когут, яка у змаганнях жінок виступатиме у ваговій категорії 48 кг та розпитав її про підготовку до світової першості.


- Я тільки що приїхала на тренувальну базу у Конча-Заспі, на якій готуватимуся до чемпіонату світу з вільної боротьби, – каже Леся Когут. Виступатиму у ваговій категорії 48 кг. Настрій бадьорий, робочий.


- Чемпіонат відбудеться у Туреччині в Стамбулі. Чи доводилося тобі вже виступати у цій країні і чи має значення місце проведення змагань, чи є якісь фартові так би мовити міста, в яких тобі щастить?
- У Туреччині я вже виступала і дуже добре боролася. Тому Стамбул і справді для мене є фартовим містом у цьому плані.


- А хто конкуруватиме з тобою у твоїй ваговій категорії 48 кг?
- На чемпіонаті світу в Туреччині склад учасників буде дуже потужним. Передусім тому, що ці змагання будуть відбірковими до Олімпійських ігор. Тобто на них треба буде боротися і за медалі і за олімпійські ліцензії. Саме тому зараз кожен спортсмен, навіть із маленьких країн буде чіплятися за олімпійську ліцензію зубами, тому боротьба буде важка. Серед суперниць будуть борчині з Японії, Росії, Казахстану. Щоправда, така ситуація не лише у моїй ваговій категорії, але й в інших. Щодо головних моїх суперниць, то у моїй вазі буде виступати минулорічна переможниця чемпіонату світу в Японії, також дуже сильна спортсменка, яка представляє Азербайджан – це Марія Стадник, яка у цьому році уже стала чемпіонкою Європи. Також сильна китайська спортсменка та канадка, яка є олімпійською чемпіонкою 2008 року.


- Розкажи більш детальніше про спаринг-партнерів, з якими будеш спарингу вати на зборах у Конча-Заспі?
- Поки що вони мені ще не відомі, адже я тільки-но як приїхала. Збори тільки починаються. На них я пробуду до 12 вересня, а далі вирушаю разом із збірною командою України на чемпіонат світу у Туреччину.

Кирило Кирилюк

http://ukrwrestling.com/