Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Володимир Євонов: "Мерлені - унікальна людина"

Вторник, 28 Февраля 2012, 17:48

Головний тренер жіночої збірної прокоментував результати КМТ і команду на ЧЄ

- Не так давно завершився традиційний Київський Міжнародний турнір. Українським спортсменкам в цьому році золотих медалей не дісталося. Вас засмутив такий результат?
- Ми не готувалися конкретно до цього турніру. Як, я вже говорив напередодні, це був перегляд перед Європою, що б дізнатися, хто в якій кондиції. Головний старт у цьому році це Олімпійські Ігри, відповідно на пік форми потрібно виходити ближче до серпня. Ну, і звичайно зараз важливо добре підготуватися до ліцензійних турнірів, і здобути три відсутні путівки.


Зараз до Чемпіонату України дівчата будуть готуватися по домівках. Всі будуть виступати у своїй вазі, допуску у нас не буде. Все буде реально, хто скільки важить в тій вазі і бореться. Тоді стане видно, хто на що здатний. Зазвичай у нас були допуски, як на останньому Кубку України, наприклад. А два кг, дуже багато на що впливає, особливо для людини яка ганяє по 5-7 кг - це відчутна різниця.


- Мабуть найбільш напружена боротьба на турнірі розгорнулася в найлегшій категорії. Як оцінюєте, той факт, що Ірина Мерлені виграла у олімпійської чемпіонки Керол Хьюн, але програла призерці Олімпіади - Марії Стадник?
- Можливо це була наша помилка, Ірина Мерлені здобула блискучу перемогу в Красноярську, і напевно їй варто було пропустити домашній турнір і готуватися до Чемпіонату Європи. Навіть на зборах вже було помітно, що вона вже не в тій кондиції, що була до турніру Яригіна. Можливо позначилася втома.


Керол Хьюн - олімпійська чемпіонка і перемога Мерлені це великий моральний плюс. До речі, у канадки вже є ліцензія, тож подібна зустріч можлива і у Лондоні.


Я вважаю, що в протистоянні Мерлені-Стадник все визначить час. Підготуватися за чотири місяці - це з області фантастики. Тому в Ірини Мерлені є ще півроку, що б набрати оптимальну форму. Вона унікальна людина, і може викластися на 200 відсотків, аби досягти своєї життєвої мети. У нас напевно, навіть серед чоловіків важко знайти, того хто б так умів викладатися. Вона нікого і нічого не боїться, і ця поразка навпаки буде її тільки стимулювати.


- Наталії Синишин у категорії 55 кг до перемоги не вистачило зовсім трохи, проблема в формі чи все ж таки психологічно не встояла перед титулованою суперницею?
- Тоня Вербек призер Олімпіади, у фіналі на Чемпіонаті світу їй буквально трьох секунд не вистачило, що б виграти у олімпійської чемпіонки з Японії. В Туреччині вона виграла у Тетяни Лазаревої за вихід у фінал. Вона дуже досвідчена спортсменка. Але у Синишин були цілком реальні шанси на перемогу. Вона так здорово відборолася перший період, а потім можливо невіра у власну перемогу позначилося на психіці. Вона допустила кілька дурних помилок, яких цілком могла уникнути і спокійно виграти сутичку. Ми вже спілкувалися з цього приводу і будемо працювати над цим. До того ж в цій вазі є ще дві дівчинки Ірина Харів та Ірина Гусяк, тож на важливих вони можуть замінювати одна одну.


- А у Василенко Ганни, є заміна у вазі 59 кг?
- А от там важко. Хіба, що в разі необхідності на якісь конкретні змагання може перейти хтось з ваги 55 кг. А так, поки ця вага порожня. Є ще Юля Малик, вона виграла на Кубку України, боролася у фіналі на Київському, але поки її рівень ще не дотягує до міжнародних стартів.


- Юля Остапчук уже два роки відмінно бореться на відкритому Кубку Росії, але в Києві поступилася саме росіянці...
- Юля була після травми, думаю вона ще повністю не відновилася і не набрала оптимальну форму. І можливо перехвилювалася з цього приводу. Адже Любов Волосова теж не дівчинка - вона чемпіонка Європи, призер світу. У боротьбі Остапчук відчувалася деяка скутість - сподіваюся до Європи вона відійде, а до ліцензійного турніру буде ще краще.


- Той факт, що одна з найтитулованіших борчинь країни - Катерина Бурмістрова не увійшла до числа призерів для вас теж було несподіванкою?
- У Катерини була температура тридцять вісім з половиною, і що б боротися з такою температурою потрібна мужність. Вони з Оксаною Ващук простояли по нулях, оскільки добре знають один одного і в таких випадках важко боротися. Ващук хороша дівчинка, але їй потрібно показати боротьбу на міжнародних турнірах.


- Володимир Євгенович, прокоментуйте будь ласка, хто з дівчаток їде на Європу, а хто на ліцензійні турніри?
- Оскільки Ірина Мерлені відпросилася, у неї почалися проблеми з плечима і вона поїхала підлікуватися, то вона їде тільки на ліцензійний турнір, а на Європу їде Людмила Балушка. Було бажання повезти в цій вазі Олександру Когут, але оскільки після київського турніру повторно травмувалася Юлія Благиня - то Саша їде на Європу у вазі 51 кг. У 55 кг в Сербії виступить Наталія Синишин. У цій вазі у нас є ліцензія - Тетяна Лазарєва зараз теж на лікуванні в Кисловодську, з коліном. У 63 кг на даний момент найсильніша - Юлія Остапчук, чинна чемпіонка Європи, вона і їде на Європу і на перший ліцензійний. А на другому її підстрахує Ала Черкасова. Але на Чемпіонаті Європи Черкасова змагатиметься у вазі 67 кг. Ця вага у нас зараз проблемна, всі перейшли в категорію нижче - адже всі хочуть потрапити на Олімпіаду, і це зрозуміло. У категорії 72 кг на Чемпіонат Європи їде Катерина Бурмістрова, якщо вона покаже результат, то можливо вона буде звільнена від участі в Чемпіонаті України і буде цілеспрямовано готуватися до ліцензійного турніру, будемо дивитися по її стану.


В принципі у нас в кожній вазі є по три людини, на всі три турніри. Але швидше буде так: в Болгарію ми веземо перший номер, в Китай - другий, ну і до Фінляндії знову перший.


- Чи можна говорити, про те, що цього року на ЧЄ, конкуренція в неолімпійських вагах, буде вище ніж в олімпійських, адже приїдуть перші номери, а в головних вагах приїдуть дублери?
- Думаю, що склад буде, як завжди. Ті країни у яких є ліцензії можуть привезти перші номери і в олімпійських вагах. А, ті хто без путівки, теж можуть навпаки повезти перші номери пробороться перед ліцензійними турнірами. Все ж таки, є час відновитися - півтора місяця. Тому зайвий старт не завадить, навпаки можливість відчути килим, перевірити сили.


Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/