Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Юрій Назаренко: "Молодим потрібно загартовувати себе в битвах"

Четверг, 28 Июля 2011, 12:30

Головний тренер молодіжної збірної про майбутній старт

- У суботу в Румунії стартує Чемпіонат світу серед юніорів. На, кого ви, як головний тренер молодіжної збірної, робите ставки?
- В команді є більш досвідчені хлопці і сподіваємося, що вони себе проявлять. Боротьба це такий вид спорту, що якщо не виявиш характер, свої вольові якості, то вся підготовка може піти нанівець. Важливо витримати психологічні навантаження. Інакше тягар відповідальності тебе просто з'їсть і не вийде реалізувати себе повністю.


Один з лідерів команди і претендент на медалі, торішній чемпіон Мурадін Кушхов. Також їде Андрій Нагорний який став бронзовим призером два роки тому. У вазі 66 кг їде титулований Арсен Едігаров. Василь Шуптар зі Львова, теж хороший досвідчений борець. Розраховуємо, що хлопці себе проявлять.


- А чому Мурадін Кушхов не брав участі в Київському турнірі? Адже він був заявлений.
- Він дійсно повинен був виступати і розглядатися, як кандидат на поїздку до Стамбулу. Але через мікротравму довелося пропустити. Тепер він повинен допомогти молодіжній збірній в Бухаресті. Мурадін діючий чемпіон і це важливий фактор для команди. Хлопці бачать, і розуміють коли він може значить і ми зможемо.


- Які ще старти в цьому році очікують наших юніорів?
- Восени в Дагестані проводиться Міжконтинентальний Кубок з вільної боротьби. І, як правило, головний тренер збірної Руслан Савлохов відправляє туди молодіжний склад. До того ж, цього року доросла команда буде готуватися до Олімпійських Ігор.


- Дорослих лідерів зазвичай «бережуть» для найвідповідальніших змагань, а як щодо юніорів? Їм більша кількість стартів йде на користь?
- Юніорам потрібно працювати, якмога більше, отримувати змагальне загартування. Один Міжнародний старт заміняє їм місяць звичайного тренувального процесу на килимі. Тому будь-які змагання дуже корисні, адже це не тільки фізичне і функціональне навантаження, але й психологічне. На тренуваннях не можливо створити потрібний психологічний настрій - там люди розкуті. Я вважаю, що юніори повинні брати участь, в якомога більшій кількості змагань і якомога більше тренуватися. Їм ще рано себе берегти - потрібно загартовувати себе в битвах.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/