Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Ірина Мерлені: "Не буває колишніх спортсменів"

Пятница, 09 Декабря 2011, 15:58

Олімпійська чемпіонка повертається у великий спорт

Ми зустрілися з Іриною Мерлені на тренувальному зборі в Конча-Заспі та розпитала про подальші плани

- Останнім часом ходило чимало чуток про ваше повернення, розставте будь-ласка всі точки над «і», чи дійсно шанувальники можуть розраховувати побачити вас на найближчих турнірах?
- Я зараз повністю повертаюсь у боротьбу. Я дуже довго думала – вертатись не вертатись, вертатись не вертатись. А потім вирішила, хай буде, як буде, але від себе докладу максимум зусиль. Звичайно, що це важко, але я докладаю всіх зусиль би повернутись до форми. Це вже мій другий збір, перший був у жовтні в Трускавці. Хочу гідно підготуватись та брати участь у красноярському та київському турнірах.


- Кажуть, що після народження дитини борчині стають сильнішими. Ви з цим згідні? 
- Після першої дитини я швидко набрала форму. А після народженняАдамчика почала тренуватись тільки через місяць, оскілки через кесареве лікарі не радили повертатись до навантажень. Я кілька років не боролась, звичайно дещо втратилась форма і впевненість. Зараз мені потрібно вчити себе заново. Загартовувати себе психологічними, фізичними навантаженнями.


- Ви стежили за тим, що відбувалось у боротьбі протягом останнього часу?
- Я постійно стежила за подіями. Не буває колишніх спортсменів, якщо ти вже займаєшся певним видом спорту, то навіть після завершення кар’єри все одно будеш стежити, цікавитись тим що відбувається. Завжди цікаво, хто зараз лідирує у твоїй категорії.


Звичайно за цей час рівень боротьби і в Україні і в світі дуже виріс. Тому думаю буде зовсім не просто. Лишилися і старі суперниці, і нові. Взагалі нікого не можна недооцінювати.


- Частина олімпійських ліцензій вже знайшла своїх господарів, як гадаєте весною буде легше завоювати путівку?
- В будь-якому випадку ліцензії треба буде виборювати на першому ліцензійному турнірі, бо далі буде ще складніше.


- Ваші титули, які безперечно морально тиснуть на суперниць, вам допомагають на змаганнях?
- Навпаки ці титули зобов’язують мене ще більше прагнути перемоги, боротися до останнього. Я не можу собі дозволити граючись тренуватися, навпаки мушу викладатися повністю. І змагатися до кінця.


- Нещодавно ви отримали нагороду «Золотий мангуст». А які відзнаки приносять вам найбільше радості?

- Це дуже приємно, що тебе не забувають і відзначають за попередні заслуги, як це було в Одесі на церемонії «Золотий Мангуст». А найбільше тішать, як і всіх спортсменів це золото Чемпіонату Світу та олімпійських Ігор. Навіть, якщо це не золото, а просто медаль, то це і є найкраще визнання, яке тільки може бути.


- Наближаються зимові свята, як плануєте зустріти новий рік?

- Святкувати будемо у родинному колі, з чоловіком, синами, з батьками, братом та його дівчиною. Купимо велику ялинку, багато іграшок, солодощів та подарунків. 

 Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com