Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Руслан Савлохов: "Зараз немає часу на відпочинок"

Четверг, 29 Марта 2012, 16:18

Головний тренер назвав склад на перший ліцензійний турнір в Болгарії

- Руслан Сосланович, наскільки серйозний опонент зустрівся Андрейцеву у фіналі ЧЄ, і чого не вистачило нашому борцю для перемоги?
- Гадісов дуже сильний борець, на сьогоднішній день він лідер російської збірної в даній вазі. Для того, щоб Валерій Андрейцев міг конкурувати з Гадісовим йому потрібно підтягнути техніку боротьби. Він дуже хороший борець і функціонально може навіть краще Гадісова, але його єдиний недолік - відсутність техніки. Якби сутичка тривала хвилин п'ять, як за старими правилами, то це було б перевагою, а дві хвилини це мало і без прийомів виграти у сильних борців не можливо.



Тому зараз і я і його особистий тренер, працюємо над тим, що б усунути цей недолік. На одній функціональності олімпійським чемпіоном не станеш. Тому зараз важливо вдосконалити ті прийоми, які в нього найкраще виходять.


- Які він зможе продемонструвати вже в Болгарії на першому ліцензійному?
- Андрейцев зараз готується на другий ліцензійний турнір в Китаї. А в Болгарію їде чемпіон України Ален Засєєв. Він знає з ким йому там доведеться зустрітися - з чемпіоном світу Газюмовим, з тим же Гадісовим та іншими сильними європейськими борцями. У зв'язку з тим, що у найсильніших борців Європи немає ліцензій в цій вазі, перший турнір буде найскладнішим.


- Микола Айвазян, в Запоріжжі боровся в категорії 60 кг, як він виглядав у цій вазі. І як оцінюєте його шанси на ліцензійних турнірах?
- Головний суперник Айвазяна - його вага. І якщо він добре зробить вагу, то у нього досить непоганий шанс повернутися з першого турніру з ліцензією. Щодо Чемпіонату України, то за відсутності Василя Федоришина, ця вага не виглядала такою вже сильною, тому перемога Айвазяна була прогнозована.


- Тож, кого сьогодні можна назвати другим номером у вазі 60 кг, і хто готовий страхувати Федоришина на другому турнірі в Китаї?
- Я думаю залучити молодих спортсменів, нехай себе проявлять. Можливо Шуптар, Джафарян, або ветерана Юрія Семакіна, він завжди надійно виступав за кордоном, двічі призер Кубка Світу. Зараз, 4-го квітня ми заїжджаємо на збір в Конча-Заспу і будемо дивитися.


Але я розраховую, що нам не знадобитися ні другий ні третій турнір. Федоришин зараз дуже налаштовується на Болгарію, що б поїхати і виправити помилку Чемпіонату Світу. Тому про другий третій турнір я говорю чисто теоретично.


Та ж ситуація і в категорії 66 кг, у Стадника. Він зробив висновки з програшу грузину в Сербії і думаю в Болгарії не допустить цих помилок, оскільки їде за олімпійською путівкою. Після київського турніру у нього були деякі перепади, але думаю більше таких моментів не буде, оскільки він чудово розуміє, що якщо не зараз - то більше можливості потрапити на Олімпіаду не буде.


- На Чемпіонаті України Андрій Квятковський впевнено заявив про себе, як про другий номер в категорії 66 кг?
- Дійсно, на сьогоднішній день Квятковський довів, принаймні всередині країни, що може страхувати Стадника. За межами країни йому можливо буде зараз важко, але вже можна говорити про те, що він другий номер і саме він запланований на другий турнір. Але, знову зауважу, що хотілося б, що б розмови про другий турнір залишилися чисто теоретичними.


- Хто буде представляти Україну в середній вазі?
- Після Європи на перший турнір я запланував Білоцерківського, він непогано боровся, може десь треба бути агресівніше, але я думаю він налаштований зараз на Болгарію. Він звичайно міг краще відборотися на Європі, але сподіваюся зробить висновки, що не такі вже непрохідні чемпіони світу. Думаю, він сам це відчув, оскільки боровся на рівних. І в сутичці за третє місце з угорцем, йому трішки не вистачило, десь забракло впевненості. Але потрібно налаштуватися на перемогу і вигравати. У цій вазі в Болгарії теж будуть дуже сильні суперники, як і у вазі 96 кг. А на другий турнір повеземо чемпіона України Гію Чихладзе. Він після деяких невдач цілком впевнено виграв чемпіонат країни.


- Перемігши на Чемпіонаті України Олександр Хоцяновський гарантував собі поїздку за ліцензією?
- Так, Хоцяновський їде в Софію. Сподіваюся він реабілітується після ЧЄ. І не можна забувати, що у нас є ще Мурадін Кушхов, він запланований на другий турнір. Якщо там не вийде, тоді Хоцяновський поїде в Фіндяндію.


- Ви, як головний тренер збірної задоволені результатами Чемпіонату України?
- Ні. Щороку одне і теж. Резльтати вийшли досить прогнозованими. Не було ні одного молодого хлопця, який би заявив - розраховуйте на мене перед олімпійськими іграми. Той же Джафарян, начебто на київському турнірі так здорово відборовся, а на чемпіонаті країни його і не видно, а ми чекали коли він увірветься в еліту збірної країни.


Вони всі прекрасно розуміють, що для того, щоб завоювати олімпійські медалі потрібно показувати абсолютно іншу боротьбу. Повинно бути величезне бажання, потрібно всіма силами прагнути до результату і тренуватися не шкодуючи себе. Поки ж, ми тренуємося і ростемо тільки на зборах, а поза зборами чомусь багато хто вирішив, що можна відпочивати. Це проблема, як особистих тренерів, так і самих спортсменів. Але зараз немає часу на відпочинок, після змагань, після зборів на другий день вони повинні бути вже на тренуванні. Так чинять усі професіонали. Єдиний в чий город не можу кинути каменя, так це Федоришин, його навіть контролювати не треба.


- Ви згадували, що на першому ліцензійному найбільш жорстка боротьба розгорнеться у вазі 96 кг, а в яких категоріях буде «легше», якщо так можна висловитися?
- Коли мова йде про олімпійські ліцензії, то там завжди безкомпромісна боротьба. Всі хочуть потрапити на Олімпіаду. Але можна говорити про те, що в Європі лідери в категоріях 60 кг, 66 кг і 120 кг вже мають путівки, тому в мене є надія, що в цих категоріях у нас будуть ліцензії з першого турніру.


- Які шанси наших спортсменів на турнірі в Китаї, де будуть розігруватися путівки між усіма п'ятьма континентами?
- Зараз вже пройшли перші ліцензійні турніри в Америці та Африці, днями розіграють азіати. В Америці путівки взяли в основному канадці, кубинці і борці з США. В Африці домінували єгиптяни. Тобто всі континенти проводять свої ліцензійні турніри за місяць до Китаю. Я не можу зрозуміти, як так вийшло, що в Європі, де найсильніші спортсмени, турнір в Болгарії проводитися по датам впритул до Китаю. Три турніру за дванадцять днів - це обурливо, адже країні необхідний час, щоб підготуватися до таких важливих стартів.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com