Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Олександр Кутаков: "Сподіваюся наші хлопці себе проявлять"

Пятница, 19 Августа 2011, 15:22

Головний тренер збірної кадетів про успішний виступ на ЧЄ та майбутній ЧС

- Олександре Сергійовичу, чи сильно відрізняється склад збірної на «світ» від складу, що представляв Україну на Чемпіонаті Європи у Польщі?
- На 80 відсотків склад змінюється, причини різні. По-перше, у зв'язку з тим, що між цими змаганнями занадто короткий проміжок часу. У деяких категоріях є гідна заміна, в деяких - ні. До того ж згідно спортивного відбору чемпіони України мали право вибору змагань і ряд спортсменів обрали Чемпіонат Світу. Тому до Польщі їхали не всі перші номери. З попереднього складу ми веземо лише двох спортсменів - переможця ЧЄ Рустама Джафаряна і Дмитра Слободяника, який на Європі був другим призером.

- Чому для них зробили виняток?
- По-перше, немає гідної заміни і у дублерів проблеми з ваговими категоріями - потрібно багато скидати. Тому враховуючи, що ці хлопці добре себе проявили ми дали їм можливість поїхати ще раз.


- Які шанси повторити «європейський» успіх на світовому рівні?

- Це змагання іншого рівня. Чемпіонат Світу має більш високий ранг, адже на килимах додадуться представники азіатського регіону, північноамериканського континенту, ну і звісно в Європі дуже багато сильних спортсменів. Думаю, буде не просто, але сподіваюся, наші хлопці себе проявлять.


- Україна стала третьою на минувшому Чемпіонаті, наскільки серйозні суперники були у наших хлопців?
- У Польщі була цікава, наполеглива боротьба. Дуже сильні команди привезли Азербайджан, Росія, Грузія, Вірменія.


- Чи можна за сьогоднішніми лідерами кадетської збірної говорити про найбільш сильні борцівські регіони України, чи медалі розподілилися рівномірно?
- Двоє, Рустам і Мраз Джафаряни представники Харкова, перший взяв золото, другий - бронзу. Також чемпіони з Херсона та Запоріжжя. Решта призери з Дніпра та Білої Церкви. Так, що школи боротьби по країні розташовані рівномірно.

- Сьогоднішні переможці - майбутні юніори, які перспективи?
- Наступного року ряд спортсменів, 1994 року народження перейде в юніори. Я думаю, що вони отримали певний досвід, гарне загартування. Навіть ті, хто не став призером. Адже вони боролися по три-чотири зустрічі, я думаю, що це позитивно позначиться на їх майстерності в майбутньому.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/