Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

"Панкратіон - від давнього Олімпу до Олімпійських ігор сучасності"

Четверг, 07 Июля 2011, 12:33

Учасники: народний депутат України, віце-президент НОК, президент Федерації панкратіону України Віктор Корж; перший віце-президент Федерації панкратіону України Олександр Мандрик; президент спортивного комітету України Ілля Шевляк; президент Асоціації спортивної боротьби Ельбрус Тадеєв; двократна чемпіонка Європи з панкратіону Наталя Рогачка; світовий призер та дворазовий чемпіон України Дмитро Баранов, чемпіон світу та Європи Сергій Гузєв.

Учасники: народний  депутат  України,  віце-президент НОК, президент Федерації панкратіону України  Віктор Корж; перший   віце-президент  Федерації панкратіону України Олександр Мандрик; президент спортивного комітету України Ілля Шевляк; президент Асоціації спортивної боротьби  Ельбрус Тадеєв; двократна  чемпіонка Європи з панкратіону Наталя Рогачка; світовий  призер та  дворазовий  чемпіон України Дмитро  Баранов,  чемпіон світу  та Європи Сергій  Гузєв.



Довідково. У жовтні 2009 року Федерація панкратіону  України  прийнята  в  члени Міжнародної федерації олімпійських  видів  бортьби - Всесвітній   комітет  панкратіону (FILA-WPAC). Панкратіон  включено  до  складу   основних  видів  спорту, які розвиває FILA з  метою відродження  його  як олімпійського  виду   спорту. Під час заходу  мова  піде  про  перспективи   входження панкратіону  в родину  олімпійських видів  спорту  та  потенціалу  українських  спортсменів.

Підсумкові матеріали:

Українські борці панкратіону є одними з лідерів на міжнародній спортивній арені – В.Корж

Українські борці панкратіону є одними з лідерів на міжнародній спортивній арені. Про це заявив у середу на прес-конференції в УКРІНФОРМі голова Центральної ради Фізкультурного товариства "Динамо" України, президент Національної федерації панкратіону Віктор Корж.

Українські борці панкратіону є одними з лідерів на міжнародній спортивній арені. Про це заявив у середу на прес-конференції в УКРІНФОРМі голова Центральної ради Фізкультурного товариства "Динамо" України, президент Національної федерації панкратіону Віктор Корж.

"Україна є одним із лідерів у цьому виді спорту. Наші спортсмени є чемпіонами світу і Європи. Це - наслідок проведеної роботи за останні десять років. Нині панкратіон набув колосальної популярності у світі. Цей вид спорту розвивається більш ніж у 60 країнах світу, на всіх п'яти континентах. Проводяться чемпіонати світу, Європи, Кубки світу. Зокрема, наша держава підтримала сьогодні рішення про присвоєння високих спортивних звань - майстер спорту міжнародного класу і заслужений майстер спорту з панкратіону. А це означає, що цей вид спорту має великі перспективи. Це визнали МОНмолодьспорту і Національний олімпійський комітет України", - розповів В.Корж.

У червні на чемпіонаті Європи у Южному збірна України посіла перше загальнокомандне місце. Тепер на українську команду очікують змагання на першості світу, що відбудеться з 29 вересня по 1 жовтня у столиці Сербії.

За словами першого віце-президента Федерації панкратіону України Олександра Мандрика, перед командою України на цих змаганнях стоїть максимальне завдання, а саме, відстояти своє звання чемпіонів світу. "Збірна України три роки поспіль ставала переможцем першості світу. Спочатку 2006 року наші борці панкратіону були кращими у Північній Кореї, потім 2008-го - в Ірані, а тепер у Белграді вони будуть відстоювати звання, яке здобули 2010 року у Кракові", - зазначив О.Мандрик.

"Загалом на чемпіонаті світу виступлять 39 українських спортсменів. Серед них - "зірки" збірної дворазова чемпіонка Європи Наталя Рогачка, призер чемпіонату світу, дворазовий чемпіон Європи Дмитро Баранов, чемпіон світу та Європи Сергій Гузєв", - додав Олександр Мандрик.

Довідка. Панкратіон є синтезом боротьби та кулачного бою, має давні історичні корені. У програму античних олімпійських ігор входили боротьба, кулачний бій, а починаючи з Олімпіади 648 до н.е. і панкратіон.

У жовтні 2009 року Федерацію панкратіону України було прийнято в члени Міжнародної федерації олімпійських видів боротьби - всесвітній комітет панкратіону (FILA-WPAC). Панкратіон також включено до складу основних видів спорту, які розвиває FILA з метою відродження його як олімпійського виду спорту.

 

http://presscenter.ukrinform.ua/