Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Рівенська першість

Понедельник, 12 Марта 2012, 18:30

У Дубно пройшла першість Рівенської області з боротьби

Борці Дубенського, Радивилівського, Млинівського, Демидівського, Здолбунівського, Рівненського районів приїхали в місто Дубно аби позмагатися за відкриту обласну першість з вільної боротьби. Учасники – не молодше 17 років. З понад сотні спортсменів були й такі, які в спортивну школу пішли раніше, ніж навчилися читати. Багатьох із них сюди привели батьки, які, між іншим, теж спортсмени.


Напруга, азарт і жага перемоги електризували повітря в Дубенському районному Будинку культури. Не менша напруга володіла залом та молодими спортсменами вже під час поєдинків. Підтримати своїх приїхали любителі спорту з усієї області. Тим часом учасники змагань показали справжнє мистецтво вільної боротьби, яке потребує не лише фізичної сили, але й неабиякої гнучкості розуму, винахідливості, стійкості, дисциплінованості, миттєвої реакції.


Класти на лопатки – її улюблена справа. І її ніскілечки не бентежить, що займається далеко не дівчачим видом спорту. Каже – то все дурниці.


«Мені подобається цей спорт. Та потрапила я в нього випадково – друзі записали мене в спортивну школу. Зараз я не лише здобуваю перемоги, їжджу на змагання, але й можу захистити не тільки себе, але й тих своїх друзів, які мене записали», - сміється вільнобористка зі Здолбунова Юля Семенюк, яка зайняла І місце у ваговій категорії до 35 кілограм.


Доля, збіг обставин, випадковість, - можна називати це як завгодно. Саме таке сталося із маленьким спортсменом Дубенської районної ДЮСШ Захаром Івановим. Саме того року, того дня і на тому Кримському узбережжі, де інколи можна не знайти власні капці і лежак, він зустрівся із директором Дубенської районної ДЮСШ Іваном Ілюсем. Не треба було багато, щоб розпізнати талант у хлопця. І вже з початку нового навчального року Захар прийшов навчатися вільної боротьби. З-понад 100 учасників на турнірі в Дубно він став другим у своїй ваговій категорії.


Загалом за результатами відкритої першості з вільної боротьби перемогло 20 учасників. І найприємніше, що боролися не лише за ентузіазм. Переможці були нагороджені грамотами, медалями та грошовими преміями з обласного благодійного фонду «Любіть Україну», почесним головою якого є депутат Рівненської обласної ради Данило Корилкевич. До речі, сам турнір відбувся за його сприяння й надалі проводитиметься щороку. Окрім того, кращим тренерам, кращим наймолодшим учасникам та тим, у кого воля до перемоги стала найбільшою – були передбачені окремі призи. Усі без виключення учасники змагань були забезпечені безкоштовним харчуванням та проживанням.


«Спорт – це не лише краса тіла і фізична сила. Це витримка, виховання духу, це здоров’я. А воно – найголовніше у житті кожного з нас. Без нього нема нічого: ні успіхів у роботі, ні радості в житті. Я й сам все життя треную своє тіло, є майстром спорту з волейболу, і яка б не була погода – щодня взимку пірнаю в ополонку. Навіть якщо надворі мінус 30. Дуже радий, що сьогодні вдалося з усієї області зібрати дітей, які захоплюються  вільною боротьбою. Тих, для кого спорт – це життя. Тих, хто хоче бути здоровим сам і зробити нашу націю здоровою.


Я розумію, що без підтримки зараз важко розвивати спорт, їздити на змагання, здобувати перемоги. Тому ми у Дубенському районі робимо багато для зміцнення матеріальної бази спорту. І скажу більше – хочу зробити ще більше. Цей турнір – один із таких кроків», - розповідає почесний голова обласного фонду «Любіть Україну», депутат обласної ради Данило Корилкевич.

http://ukrwrestling.com/