Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Віктор Первачук: "Василь Шуптар їде з дорослою боротьбою боротися на юніорські змагання"

Четверг, 28 Июля 2011, 16:18

Заслужений тренер про перспективи львівських борців у Румуніїї

Четверо борчинь-«спартаківок» студенток Львівського училища фізичної культури візьмуть участь у юніорському чемпіонаті світу з вільної боротьби, який 26 липня стартував у румунській столиці.У Бухарест поъхали цьогорічна випускниця Ірина Рибак (до 48кг), третьокурсниця Марія Лівач (51кг), студентка ІІ курсу Тетяна Лавренчук (63кг) та одинадцятикласниця, ще юначка Тетяна Кіт(55кг). Окрім дівчат змагатиметься ще один львівський «спартаківець»Василь Шуптар (60 кг).

«Будь-який виступ з якого не привезено медалі вважається неуспішним, -- каже голова ЛОО ФСТ “Спартак”, Заслужениий тренер України Віктор Анатолійович Первачук. - Тому в Румунію наші борці їдуть сповненими надій, що зуміють завоювати медалі. Зрозуміло, що добре було б завоювати «золото». Однак, тут треба враховувати те, що конкуренція буде дуже високою. Тому ми будемо радіти будь-якій медалі. А так усі борці готові до цього чемпіонату і повинні проявляти себе з найкращого боку. Наприклад, Ірина Рибак була призеркою чемпіонату Європи серед кадетів. Тому вона вже досвід виступів має, а коли випадає такий шанс, то треба ним користатися. Тим паче, що серед юніорок вона виступатиме вже останній рік. Треба старатися завойовувати медаль.

Марія Лівач також багато бореться. І, навіть, пробує свої сили на дорослих змаганнях. Вона неодноразово була серед призерів. Тетяна Кіт була чемпіонкою Європи серед кадеток. Зараз, щоправда, вона боролася в іншій ваговій категорії на чемпіонаті Європи серед юніорів та посіла п’яте місце. Однак не дивлячись на це тренерам збірної її виступ сподобався. Тому будемо сподіватися, що наші спортсмени проявлять себе. Хоча тут треба усвідомлювати, що чемпіонат світу має вищий рівень від того ж таки чемпіонату Європи. Наприклад, на чемпіонатах світу додаються американки, канадки, азіатські спортсмени (японки та китаянки). Ще одна наша спортсменка Тетяна Лавренчук, була призером чемпіонату Європи.


Василь Шуптар також є одним із лідерів виступаючи у ваговій категорії 60 кг. Навіть серед дорослих він розглядається дуже серйозно і вже неодноразово це доводив. Він дуже добре боровся на Міжнародному турнірі у Мінську. Також в Одесі на «Кубку Чорного моря» лише в напруженій боротьбі програв. Тобто Василь Шуптар їде з дорослою боротьбою боротися на юніорські змагання. А це вселяє оптимізм».

http://ukrwrestling.com/