Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Ростислав ПЕРВАЧУК: "Найважче було боротися проти дагестанця"

Вторник, 02 Ноября 2010, 14:55

Нещодавно у Хасав-Юрті (Республіка Дагестан, Росія) завершився Інтерконтинентальний Кубок світу з вільної боротьби. Честь синьо-жовтого прапора в Дагестані відстоював, зокрема, львів'янин Ростислав Первачук (вагова категорія до 66 кг), який представляє ФСТ "Спартак".

Нещодавно у Хасав-Юрті (Республіка Дагестан, Росія) завершився Інтерконтинентальний Кубок світу з вільної боротьби. Честь синьо-жовтого прапора в Дагестані відстоював, зокрема, львів’янин Ростислав Первачук (вагова категорія до 66 кг), який представляє ФСТ “Спартак”.

--Ростиславе, розкажи про турнір у Республіці Дагестан в якому ти брав участь… 
--Це були клубні змагання, на яких всього було 11 команд. Ці команди були розділені на дві групи. В нашій групі було п’ять команд. Окрім нашої команди – збірна команда Азербайджану, Дагестану, Туреччини та Болгарії. Нашій команді вдалося виграти лише в Туреччини. Збірній Азербайджану ми поступилися – 2:5. В категорії було сім спортсменів, які боролися один з одним…

--А як проходили твої сутички на цих змаганнях? 
--Першу сутичку я провів проти азербайджанця Азізова, який був учасником Олімпійських ігор, чемпіоном Європи, призером світової першості. На жаль, я йому поступився, хоча міг виступити у сутичці проти свого опонента краще. У другій сутичці я боровся проти місцевого борця, тобто дагестанця Абакарова. Перед цим мій опонент переміг на досить солідному турнірі у Грозному. До речі, переможцеві грозненських змагань давали 20 тисяч американських доларів. Також він є чемпіоном світу серед молоді. Однак, не дивлячись на силу свого противника, я переміг його за сумою трьох періодів (2:1; 1:2; 5:0). Після цієї сутички я виграв у турецького борця з рахунком (3:0; 3:0). А у четвертій сутичці програв болгарському борцеві за сумою трьох періодів (0:4; 5:0; 0:2).

--Як тобі рівень цих змагань?  
 --Інтерконтинентальний Кубок світу з вільної боротьби пройшов на досить високому рівні. Було 11 команд, а це досить таки багато.

--А з ким із суперників проти яких ти боровся, було найважче?
--Мабуть, найважче було боротися проти дагестанця, який за шаленої підтримки залу намагався будь-що перемогти мене. Однак, це йому не вдалося зробити. Сутичка була дуже напруженою. Однак, не дивлячись на це я переборов себе, впорався зі своїми емоціями і переміг дагестанського борця. В третьому періоді я додав, а до такого дагестанець, мабуть, не був готовий. Також була напружена сутичка проти болгарського борця.

--Як відновлюєш сили після цього турніру?
--Зараз я перебуваю у Трускавці. П’ю мінеральну воду, а також один раз в день тренуюся, аби підтримувати форму.

Автор: Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК
За матеріалами: ЛОО ФСТ Спартак