Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Андрій Пістун: "Настав час для створення Академії боротьби "

Среда, 10 Ноября 2010, 11:54

Підопічні львівського тренера знову одні з кращих в світі

Після тріумфального виступу на чемпіонаті світу серед студентів повернулися наші зіркові борчині Юлія Остапчук (чемпіонка світу) іОксана Ващук (бронзовий призер). Разом зі своїм тренером Андрієм Пістуном вони відразу ж завітали до рідного Львівського університету фізичної культури, де їх тепло прийняв ректор вишу, професор Євген Приступа, котрий ретельно стежив за виступом студенток у Турині.


– Зізнаємося, ми вперше були в кабінеті ректора, – розповідають борчині. – Якось незвично почувалися, комфортніше нам у спортивному залі та на змаганнях різного рівня. Приємно, що нашим виступом цікавилися й переживали за нас у рідному навчальному закладі.


– Хотів би зазначити, – долучився до розмови тренер дівчат Андрій Пістун, – що університет фізичної культури проплатив наш вояж до Італії й участь у чемпіонаті світу. Тому від мене особисто та від моїх вихованок особлива подяка керівництву ЛДУФК. Дівчата здобули високі нагороди: Юлія зійшла на найвищу вершину п’єдесталу пошани, а Оксана виборола бронзову медаль. Зазначу, що на шляху до золотого фінішу Остапчук (вагова категорія до 63 кг) здолала Гозал Зутову з Азербайджану (2:0),Стацію Анаку з Канади («туше»), Маріну Таканаші з Японії («туше») йІнну Трашукову з Росії (2:1).


Оксана Ващук (вагова категорія до 72кг) у 1/8 фіналу поступилася майбутній чемпіонці Алі Бернард зі США (1:2), але у втішних поєдинках за «бронзу» перемогла Наталію Куксіну з Росії та угорку Кітті Годо(2:0).


– Розмовляючи з ректором, – продовжив Андрій Пістун, – ми зійшлися на думці, що настав час створення на базі університету Академії боротьби, бо тут навчається багато талановитих і обдарованих спортсменів, які вже мають титули й досягнення у вільній боротьбі і є реальними кандидатами на участь у наступній Олімпіаді в Лондоні.

http://ukrwrestling.com/