Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Турнір на призи Таврійського університету

Четверг, 09 Декабря 2010, 11:35

П'ятий Міжнародний турнір зібрав у Мелітополі 263 спортсмена

5-й Міжнародний турнір з вільної боротьби на призи Таврійського державного агротехнологічного університету зібрав 263 спортсменів з 33 команд України та Росії. У великому залі дитячо-юнацької спортивної школи ? 1 на двох килимах у сутички вступали спортсмени семи вагових категорій у кожній з двох груп - «молодші юнаки» і «кадети»


- Змагання пройшли у жорсткій конкуренції, оскільки склад учасників традиційно сильний, - повідомив головний суддя змагань Валентин Русанов. - Турнір ми намагаємося робити рік від року краще, щоправда, в 2009-му довелося відмовитися від його проведення через карантин по грипу.
У цьому році він став досить представницьким. Честь мелітопольській школи захищали 30 борців - вихованців ДЮСШ ? 2 і 3. У представників третьої ДЮСШ (тренери Сергій Неверец, Михайло Зайцев і Валентин Русанов) - 14 призових місць. Зокрема, переможцями у своїх категоріях стали Микита Працько і Гор Оганесян.


Серед почесних гостей змагань були 15 спортсменів з дагестанського Хасавюрта, з якими мелітопольських спортсменів пов'язує трирічна дружба. У травні мелітопольські борці побували в цьому місті, розташованому неподалік від селища Османюрт - батьківщини Героя Радянського Союзу Ірбайхана Бейбулатова, який загинув, звільняючи Мелітополь у жовтні 1943 року, і тут же був похований.


Тоді вони не тільки взяли участь у відкритті пам'ятника прославленому воїну, а й успішно виступили на турнірі в його честь. Через сім місяців прийшла черга приймати спортсменів з Дагестану у себе. Команда республіки побувала в музеї земляка, створеному в гімназії ? 5 у 2007 році, відвідала його могилу. А з турніру відвезла сім нагород, з них - чотири золоті.

http://ukrwrestling.com/