Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Руслан Савлохов: "Важливо, не де і з ким ти тренуєшся, а ЯК!"

Вторник, 22 Февраля 2011, 11:43

Наставник збірної підбив підсумки ЧУ

- Руслан Сосланович, як ви оцінюєте минувший Чемпіонат України? І відповідно, які на ваш погляд перспективи нашої збірної на європейській першості в кінці березня?
- Хотілося б, в першу чергу, висловити подяку місту Харкову та обласній владі. Організація Чемпіонату була на найвищому рівні, вважаю, що цьому місту по силам прийняти і Чемпіонат Європи.


А от самі змагання, особисто для мене нічого нового не продемонстрували. У вазі до 55 кг - Микола Айвазян, довів, що він дійсно талановитий борець, але йому потрібно серйозніше ставитися до своєї роботи. Його кар'єра залежить виключно від його ставлення до справи.


У Юрія Баландюка, який став чемпіоном у категорії до 60 кг, поки ще занадто великий розрив з лідером, Василем Федоришиним. Чемпіон вагової категорії до 66 кг - Дмитро Малєнков, постійно буває в призерах, але поки я ще не спостерігаю за ним стабільності, будемо сподіватися, що хлопець подорослішав і стане стабільнішим. Подивимося чи зміниться, щось від зміни місць доданків у категорії до 74 кг. Ібрагім Алдатов в черговий раз затвердив себе лідером категорії до 84 кг в Україні. Будемо сподіватися, що Павло Олійник, переможець у вазі до 96 кг, зробив висновки і повернеться з Чемпіонату Європи з медаллю. Минулорічний досвід повинен йому допомогти, головне для нього з перших хвилин налаштуватися на атакуючу боротьбу і тоді все у нього вийде. Також, будемо розраховувати і на молодого Олександра Хоцянівського, у вазі до 120 кг - якщо він буде так само сміливо боротися, як і на чемпіонаті країни, то у нього є всі шанси на медаль.


- Василь Федоришин з самого початку був заявлений на Чемпіонат Європи. Чи буде у нього контрольна прикидка з чемпіоном країни Баландюком?
- Якщо Баландюк захоче. Хоча, мені здається, особливого сенсу в цьому немає. У Юрія буде прекрасна можливість проявити себе на Кубку світу в Махачкалі, довести, що він не випадково двічі ставав чемпіоном країни і гідний виступати на міжнародному рівні. Категорія до 60 кг виявилася дуже слабкою, ще слабше, ніж 74 кг. Була надія на молодого Титала Джафаряна, але він поки що себе не виправдовує, з його потенціалом він вже повинен був стати чемпіоном. А в Харкові він програв ветерану Ігорю Скільському,який, як і інші ветерани, які довгий час ніде не борються, потім приїздять на чемпіонат країни і стають призерами.


Щодо Федоришина, то зараз у проміжку він ще трохи відпочине, а 2-го ми заїжджаємо на збір і він готуватиметься зі всіма.


- До Харкова не приїхав ще один призер Олімпіади, Андрій Стадник. Але з інших причин ...
- Так, Стадник пропустив чемпіонат за станом здоров'я. Він сам відмовився, можливо хоче сконцентруватися на ліцензійному чемпіонаті світу і Олімпіаді. У категорії до 66 кг ми опинилися в тій же ситуації, що і в 60 кг. Немає лідерів навіть у перспективі. І Баландюк, і Дмитро Малєнков, ще не достатньо зрілі борці, щоб скласти конкуренцію Федоришину і Стаднику. Це проблема з проблем. Якщо раніше в 60 кг, десь конкуренцію Федоришину міг скласти Євген Хавєлов, то тепер явно ні. І якщо колись Стадник був другим номером після Ельбруса Тедеєва, то тепер за спиною у Стадника нікого немає. Як головний тренер, я дивлюся на юніорів, підтягую, але вони ще не готові ...


- Категорія до 74 кг у минулому році була досить проблемною, через відсутність явного лідера. Зараз на п'єдесталі опинилися все ті ж ...
- Дійсно, від зміни місць доданків сума не змінюється. Минулорічний чемпіон Володимир Сиротін зараз став третім, а Джамбулі Цотадзенавпаки. Дмитро Комісар залишився другим. Б'ються, б'ються, а рівень все той же. Зараз будемо з'ясовувати, хто на що здатний. Цотадзе ще не їздив на чемпіонат Європи, тому повинен скористатися шансом, зарекомендувати себе лідером у даній вазі. Конкуренція на Європі в цій категорії одна з найсильніших - там будуть представлені всі світові лідери.


- А от у важкій вазі, здається, з'явилися молоді перспективні борці?

- Те, що молоді з'явилися, ще не означає що криза минула. Але коли вже вони проявили себе на чемпіонаті країни, то є й перспективи на міжнародному рівні. І для Олександра Хоцянівського і для Мурадіна Кушхова, Чемпіонат Європи та Кубок світу, це перші дорослі змагання і це велика відповідальність. Але якщо вони будуть з таким же завзяттям боротися і за межами країни, то можна говорити, що в цій вазі у нас з'явилася перспектива і на чемпіонат світу.


- Руслан Сосланович, не думали ви про те, що б вивозити наших борців на спільні збори до Росії, Осетії, Дагестану, де дуже сильний борцівський котел?
- У нас в країні є все для нормального тренувального процесу. Я міг би брати 10-12 чоловік і вести їх на збори закордон, але тоді розрив між першими і другими-третіми номерами тільки збільшився б. До нас на збори до Криму приїжджають збірні різних країн, і білоруси, і росіяни і вірмени. Перед Київським турніром ми також тренуємося зі збірними різних країн - це корисний досвід. Але головне, не де і з ким ти тренуєшся, а ЯК ти тренуєшся! Все залежить від того, як людина ставиться до своєї роботи. На сьогоднішній день, я не раз це повторював, приклад треба брати з Федоришина.


- На початку березня, в Мінську відбудеться турнір серії Гран-Прі імені Олександра Медведя. Вже відомо, хто поїде на ці змагання?
- На турнірі Медведя проявити себе можуть всі бажаючі. На сьогоднішній день склад на Чемпіонат Європи та Кубок світу визначений на 99%. А третім номерами я рекомендував би їхати до Мінська. Для них це хороша можливість зарекомендувати себе на серйозному рівні, що б ми могли на них сподіватися.

http://ukrwrestling.com/