Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Василь Федоришин: "Шлях до Стамбулу лежить через Одесу"

Четверг, 09 Июня 2011, 11:59

Переможець "Чорного моря" про головні старти року

У спорткомплексі «Олімпієць» в 19-й раз пройшов міжнародний турнір «Чорне море». У цьому році він зібрав надзвичайно сильний склад учасників. І це не випадково: у вересні в Стамбулі відбудеться чемпіонат світу з вільної боротьби, де будуть розіграні перші ліцензії на лондонську Олімпіаду.

- Скільки разів доводилося виходити на килим проти Хавєлова? - Звертаюся до Василя.
- Ой, точний підрахунок не веду, але багато, дуже багато. Суперництво у нас не припиняється років десять, напевно. Удача частіше посміхалася мені. Ми друзі по життю, але це спорт - перемагає хтось один. Виходить, що в моїх досягненнях є певний внесок Жені, так як він не дає розслабитися, весь час тримає мене в тонусі.


- А серед молодих зміна підростає?
- Так, взяти хоча б, наприклад, Шуптара зі Львова. Дуже хороший хлопець, перспективний.


- Ви провели тут чотири сутички, яка з них виявилася найважчою?

- Мабуть, фінальна. Адже фінал - це велике психологічне напруження. Я вирішив не ризикувати. Правильно побудував поєдинок тактично: без зайвого ажіотажу скромно взяв свої бали і закрив питання.


- Це ж ваша перша перемога в Одесі?
- Так, якось не доводилося тут виступати. Років десять тому, зовсім молодим, зайняв тут 2-е місце. І ось сьогодні став першим. Прогрес в наявності (сміється).


- З 2008 року ви захищаєте честь Одеси. Що змінилося у вашому житті за цей час?
- З'явилася фінансова стабільність, що позитивно позначається на підготовці. За це вдячний президентові федерації вільної боротьби Одеської області Беслану Усмановичу Туштарову. Причому він не тільки допомагає матеріально і морально. Він ще й мій тренер, з ним погоджую багато технічних моментів. Можна сказати, що в Одесі розпочався новий етап моєї 24-річної борцівської кар'єри.


- Отже, перший етап відбору до чемпіонату світу в Туреччині пройшов успішно. Тепер попереду Київський міжнародний?
- Не знаю. Справа в тому, що за термінами турнір в Києві співпадає з «Гран-прі Баку». Можливо, ми з тренерами віддамо перевагу столиці Азербайджану, так як там рівень суперництва вище. А головна мета на даному етапі - добре підготуватися до Стамбула.


- Хто там буде вашим основним суперником?
- За роки, що виступаю, їх стільки змінилося! Особливо росіян. У моїй ваговій категорії є чоловік п'ять спортсменів, котрі реально претендують на «золото»: іранець, американець, з Азербайджану хлопець... Але головним суперником залишається росіянин Бесік Кудухов - неодноразовий чемпіон світу. На минулому чемпіонаті я якраз йому поступився у фіналі. Тож готуюся до реваншу.

http://ukrwrestling.com/