Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Лікарі не можуть встановити діагноз медалісту Олімпіади Андрієві СТАДНІКУ

Суббота, 24 Июля 2010, 15:22

В Азербайджані відбувся один із найпрестижніших турнірів із вільної боротьби - Golden Grand Pri Fila. У складі збірної команди України участь у змаганнях узяли троє львів'нок: Олександра Когут, Наталія Синишин та Юлія Остапчук. А найтитулованіший львівський борець, срібний призер Олімпіади в Пекіні Андрій Стаднік Гран-прі пропустив. Борець оговтується від виснажливої хвороби. Медики не встановили точного діагнозу. А тому навіть участь львів?янина у вересневому чемпіонаті світу під питанням.

В Азербайджані відбувся один із найпрестижніших турнірів із вільної боротьби – Golden Grand Pri Fila. У складі збірної команди України участь у змаганнях узяли троє львів’янок: Олександра Когут, Наталія Синишин та Юлія Остапчук. А найтитулованіший львівський борець, срібний призер Олімпіади в Пекіні Андрій Стаднік Гран-прі пропустив. Борець оговтується від виснажливої хвороби. Медики не встановили точного діагнозу. А тому навіть участь львів’янина у вересневому чемпіонаті світу під питанням.

Чорна смуга

Перша половина 2010 року принесла Андрієві Стадніку небагато позитивних емоцій. У квітні на чемпіонаті Європи в Баку галичанин не зумів пробитися на п’єдестал, згодом він занедужав, а тому пропустив низку турнірів. Одними спортивними невдачами чорна смуга в житті борця не обмежилася. Навесні, перед першістю Європи в Азербайджані, його помешкання пограбували, а автомобіль викрали. Нічого з поцупленого досі не розшукали. “Наскільки мені відомо, нічого не знайшли, – розповів “Газеті” тренер Андрія Стадніка Віктор Первачук. – Єдине, страховики повернули гроші за викрадене авто. Майна ж не знайшли. Слідство триває, однак є сумніви, що воно матиме позитивний результат”.

Непоставлений діагноз

За словами медиків, надмірне хвилювання могло стати причиною головного болю та запаморочень Андрія Стадніка. Щоправда, точної причини хвороби, як і діагнозу, лікарі не встановили. “В нього якийсь час було погане самопочуття, боліла голова. А це заважає сконцентруватися. Причин недуги може бути багато, але я не можу точно сказати, чому так сталося”, – зазначає В. Первачук.

Нині А. Стаднік повернувся в зал. Він тренується за індивідуальною програмою. Найближчим часом Андрій не має наміру брати участь у змаганнях. За словами тренера, кваліфікація його підопічного в тренерського штабу збірної не викликає сумнівів. А тому спортсмен може не хвилюватися за місце в головній команді країни. “Головний тренер збірної на нього розраховує, – каже наставник. – Нещодавно відбувся чемпіонат України. Переможця національного турніру не розглядають як конкурента чи заміну Андрію. Ніхто не говорить про те, що хтось наступає на п’яти Стадніку”.

Головним стартом для Андрія Стадніка 2010 року є чемпіонат світу. Ці змагання відбудуться 6-12 вересня в Баку. Віктор Первачук сподівається, що проблеми зі здоров’ям не завадять його підопічному добре підготуватися до цього турніру.

Гліб ВАКОЛЮК

http://galsports.com/