Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Руслан Савлохов: "Передолімпійський старт буде корисним"

Среда, 27 Июня 2012, 13:46

Головний тренер чоловічої збірної з боротьби назвав склад на Гран-Прі Німеччини

- Руслан Сосланович, ви щойно повернулися з Заросляка, як пройшов тренувальний збір?
- Йде цілеспрямована підготовка до Олімпіади. Навантаження були дуже великі, але всі з гідністю витримали. Поки, все йде як і заплановано. Зараз в Німеччину повеземо перших претендентів на олімпійську поїздку, і на зборі в Алушті я оголошу остаточний склад на Олімпійські Ігри.



- Гран-прі Німеччини стартує вже в ці вихідні, хто ж буде предсталяет Україну в Дормунді?
- Веземо трьох кандидатів на поїздку в Лондон. Це Олександр Хоцяновський (120 кг), Валерій Андрейцев (96 кг) та Андрій Квятковський (66 кг). Думаю для них такий передолімпійський старт буде дуже корисним. Василь Федоришин та Ібрагім Алдатов, як більш досвідчені вже цілеспрямовано готуються до Олімпіади. А в Німеччині в їх категоріях боротимуться другі номери - Микола Айвазян і Джамбулі Цотадзе, які страхують лідерів. Мені цікаво подивитися на стан хлопців перед найвідповідальнішим стартом.


- У серпні в Лондон відправиться п'ять осіб, а чим зараз будуть зайняті інші члени збірної?
- Другі номери зараз повинні допомагати тим, хто поїде на Олімпіаду. Готуватися повинні всі. Проблема наших борців у тому, що до Олімпіади вони починають готуватися за півроку, вважаючи, що вигравши одні змагання вони можуть представляти країну. А потрібно думати про те, як потрапити на Олімпійські Ігри, вже спочатку олімпійського циклу.


Після Лондона планую брати побільше молодих хлопців у дорослу збірну, возити їх на змагання...


- Чому ви обрали саме німецький турнір, а не польський, на який зазвичай їздить українська команда?
- Ми дивилися на дати. Віконце між зборами в Заросляку та Алушті випадає на турнір в Дормунді. Наші борці повинні були повністю пройти важливий етап підготовки в Заросляку. Я не міг на пів шляху їх забрати зі збору.


- Чому основні претенденти не боролися на одеському Міжнародному?
- Двоє спортсменів були звільнені. Андрій Стадник не боровся тільки з йому зрозумілих причин. Він каже, що захворів, але офіційного висновку лікаря збірної України - немає.


- Андрій Квятковський став третім на «Чорному морі», це прийнятний результат?
- Мені не дуже сподобалося, як він боровся в Одесі. Можливо, накопичилася психологічна втома після ліцензійного турніру в Китаї. Тому хочу подивитися на нього в Німеччині, у нього є можливість відзначитися на міжнародному турнірі.


- Як оцінюєте одеський турнір новій якості?
- Я думаю, ми на правильному шляху. Є об'єктивна причина, чому було не так багато учасників, як того б хотілося. Ліцензійні турніри відібрали у спортсменів дуже багато сил і емоцій. А ті, хто не потрапив на Олімпіаду, хочуть зараз залікувати свої рани. У Польщі було ще менше учасників. Подібна ситуація зараз може бути на турнірах в Німеччині та Іспанії.


Першим складом до Одеси приїхала сильна команда Узбекистану. Перспективи у одеського турніру дуже хороші. Я впевнений, що турнір буде дуже популярним.


- Як вважаєте, наявність двох міжнародних турнірів позитивно вплине на розвиток боротьби в Україні?
- Впевнений, що позитивно. У наших молодих хлопців буде більше можливостей проявити себе, проборовшись на Київському та на Одеському турнірах. Для молодих змагання це найголовніше. Чим більше стартів, тим сильніше спортсмен. Молодим не можна себе берегти.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/