Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Беслан Туштаров: "Статус FILA перевів турнір на інший рівень"

Четверг, 31 Майя 2012, 09:27

Президент одеської Федерації боротьби про нововведення на турнірі "Чорне море"

- Цього року одеський турнір отримав статус міжнародного і був включений в календар FILA. А чим конкретно майбутній турнір буде відрізнятися?
- Статус FILA автоматично переводить турнір на інший, більш представницький рівень. Звичайно, що головна відмінність це кількість зарубіжних гостей. На сьогоднішній день заявлено близько двадцяти країн-учасниць. Чимале значення має і той, факт, що «Чорне море» проходить за два місяці до Олімпіади. Наскільки мені відомо, в деяких вагових категоріях олімпійські питання до кінця не вирішені, і наш турнір буде відмінною можливістю переглянути готовність спортсменів.



Змагання пройдуть за всіма правилами Міжнародної Федерації боротьби, будуть три килима для виступаючих і два килими для розминки. Турнір пройде в одеському Палаці Спорту. Також буде відео-трансляція турніру на сайті

http://sport-tv.com.ua/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=en
 
- Завтра розпочнеться заїзд іноземних делегацій, вам вже відомо, хто привезе до Одеси своїх лідерів?
- Уже сьогодні зустрічали представників Канади, Індії та Узбекистану. Індуси приїхали повним складом - десять чоловік. А збірна Узбекистану заявила, що їде дворазовий олімпійський чемпіон Артур Таймазов, срібний призер пекінської олімпіади Сослан Тигієв і багато інших іменитих спортсменів.



Також в турнірі братимуть участь всі наші провідні спортсмени, включаючи тих, хто готується до поїздки в Лондон.
- Єдиний, кого звільнили це виступаючий за Одесу Василь Федоришин?
- Так, ми обговорювали це питання з головним тренером збірної і вирішили, що Федоришину потрібно відпочити після трьох ліцензійних турнірів і на змаганнях в Одесі він буде присутній як глядач. Буквально завтра він прилітає з Греції і одразу приїжджає на турнір.


- Беслан Усманович, а особисто ви за якою категорією будете стежити найбільш пильно?
- Ми очікуємо, що всі сутички будуть напруженими і яскравими. В цілому цікаві всі категорії. Але звичайно увага до певної вагової категорії залежить від присутності на килимі титулованих спортсменів. Коли в одній вазі зустрічаються два-три сильних противника, то це додає гостроти і видовищності турніру. Сподіваюся, весь турнір стане цікавим для любителів боротьби.


- Наскільки в Одесі великий інтерес до даного виду спорту?
- У нас в області багато успішних спортсменів і тому вільна боротьба користується великою популярністю. Ми зробили масштабну рекламу турніру, і сподіваємося в Палац Спорту прийде багато вболівальників.


Також будуть почесні гості з близького і далекого зарубіжжя.


- Минулого року на «Кубку Чорного моря» виступали і жінки. Чи розглядаєте можливість розширення турніру на наступний рік наприклад?
- Цього року ми розглядали можливість проведення змагань і серед жінок, але вирішили поки відкласти. Впевнений після Олімпійських Ігор, у нас буде багато позитивних змін.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/