Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Турнір на призи Таврійського університету

Среда, 05 Октября 2011, 15:06

23-25 вересня в Мелітополі в шостий раз пройшов традиційний турнір

Цього року організатори турніру - адміністрація ТДАТУ, управління у справах сім'ї, молоді та спорту МГСЗО, міська федерація вільної боротьби - приурочили його проведення до 227-ї річниці утворення міста Мелітополя.


У змаганнях взяли участь близько 160 спортсменів з 22 команд, які представляють Україну, Росію (Дагестан, Краснодарський край, Калінінград), Вірменію та Молдову. Дуже шкода, що через паперову тяганину і, як наслідок, митних перепон не змогла перетнути кордон і взяти участь в турнірі команда з Північної Осетії, рівень боротьби якої, безумовно, надав би цьому спортивному форумe ще більший інтерес. Не потішила і епідеміологічна ситуація в Україні, через яку на турнір не змогли потрапити багато українських команди, у тому числі і наші постійні друзі-суперники з міст Джурів, Полтава та ін.


Проте, не дивлячись ні на що, змагання вийшли динамічними, яскравими, видовищними, викликавши і в учасників, і у спортивних фахівців, і тим більше у глядачів, масу позитивних емоцій. Особливо вразили фінали. Основна інтрига розігралася у вазі до 54 кг, де у фінальній сутичці зустрілись представник мелітопольській школи боротьби, чемпіон Європи серед кадетів 2011 року, майстер спорту Гор Оганнесян (тренер Русанов В.) та неодноразовий призер Росії, борець з Краснодарського краю Караібрагімов Руслан (тренерКараібрагімов Я.). Після першого програного періоду з рахунком (1-2) мелітополець зумів виграти другий період (4-1), а третій завершити достроково, вигравши з рахунком 6-0, тим самим підтвердивши, що українська школа боротьби є однією з кращих у світі.


Після закінчення турніру переможці та призери були нагороджені всією належною спортивною атрибутикою та грошовими призами. Президент Мелітопольської федерації вільної боротьби нагородив переможців у номінаціях "технічний" (Г. Оганнесян, м. Мелітополь, тренер Русанов В.), "Найперспективніший" (М. Сурхан, Дагестан, тренер Абакаров А.) і "За волю до перемоги "(М. Борко, Калінінград, тренер Хаджаев В.).


Вірменська громада міста Мелітополя нагородила пам'ятними подарунками команду з Вірменії. Організатори турніру висловлюють щиру подяку вірменському і чеченському національним товариствам, всім мелітопольським меценатам за активну і всебічну підтримку, надану не тільки цьому конкретному турніру, але і взагалі розвитку вільної боротьби в Мелітополі. Це зайвий раз доводить, що Мелітополь, воістину будучи багатонаціональним, толерантним містом України, по праву виграв конкурс на участь в проекті Ради Європи та Європейської комісії "інтеркультурні міста".


На турнірі був вручений приз пам'яті Віктора Гончарука, який пішов з життя навесні цього року. Прекрасний спортивний організатор, учитель-методист, ентузіаст - Віктор Федорович - все своє життя присвятив справі виховання школярів, прищеплюючи їм ідеали здорового способу життя, сили, мужності благородства, всього того, чого навчає боротьба. Свою спортивну молодість він провів на борцівському килимі Мелітопольського інституту механізації сільського господарства, нині - ТДАТУ. Приз, встановлений друзями та учнями Віктора Федоровича, стане традиційним і буде вручатися борцям у важкій вазі (цього року - В. Риженков, Мелітополь), вазі, в якій виступав В.Ф. Гончарук.


Організатори турніру, вирішуючи цілком традиційні завдання, такі як популяризація вільної боротьби, підготовка до Чемпіонату України (юнаки), Кубку України (юніори), зміцнення дружніх зв'язків з містами ближнього зарубіжжя - переслідують і цілком практичну мету - профорієнтаційну агітацію. Один з найстаріших вищих навчальних закладів на півдні України - університетський центр - створює всі умови для навчання студентської молоді, отримання якісного, конкурентоспроможного освіти, підвищення спортивної майстерності в умовах вузу.


Вибирайте Таврійський державний агротехнологічний університет!


Технічні результати:
Молодші юнаки:
32кг

1) Маргарян Грач (Вірменія)
2) Манукян Арутюн (Вірменія)
3) Тевонян Вазген (Вірменія)
3) Муцараев Адлай (м.Мелітополь)


35кг
1) Галснян Гегам (Вірменія)
2) Фоменко Єгор (м.Мелітополь)
3) Козіч Сергій (г.Мелітопль)
3) Абакаров Зайнудін (Дагестан, Росія)


47кг
1) Салонскій Алан (м.Мелітополь)
2) Поліщук Андрій (м.Одеса)
3) Ібрагімов Мустафа (г.Семферополь)
3) Соколов Данило (м.Мелітополь)


53кг
1) Саліхонов Амаль (г.Белореченск, Росія)
2) Богданов Максим (м. Приморськ)
3) Топалов Максим (п.г.т.Веселое)
3) Павлов Денис (м.Запоріжжя)
66кг
1) Шевченко Валера (м.Токмак)
2) Суханов Сергій (м.Мелітополь)
3) Мурадов Мурад (м.Мелітополь)
3) Ставицький Сергій (м.Лозова)


Кадети:
42кг
1) Григорян Мхитар (Вірменія)
2) Бабаян Яша (Вірменія)
3) Андрусенко Влад (м.Мелітополь)
3) Несвятіпаска Діма (м.Донецьк)


46кг
1) Сурхан Магомед (Хасавюрт, Дагестан)
2) Мурадьян Єгор (м.Мелітополь)
3) Захарченко Олександр (м.Мелітополь)
3) Тагевосян Геворг (Вірменія)


50кг
1) Теросян Гор (Вірменія)
2) Мурадьян Антон (м.Мелітополь)
3) Дужков Роман (Молдова)


54кг
1) Оганнесян Гор (м.Мелітополь)
2) Кароібрагімов Руслан (Белореченск, Росія)
3) Хачатарян Арман (Вірменія)
3) Багиев Альва (г.Хасавюрт, Дагестан)


58кг
1) Аілян Акоп (м. Сочі, Росія)
2) тесу Імам (Хасавюрт, Дагестан)
3) Григорян Макар (Вірменія)
3) Хассан Георгій (м.Мелітополь)


63кг
1) Савоян Володимир (м.Мелітополь)
2) Брегіда Олексій (м.Токмак)
3) Паронян Артвадз (г.Белореченск, Росія)
3) Абрамян Артур (Краснодар)


69кг
1) Пономаренко Сергій (м.Одеса)
2) Набієв Емір (УОР)
3) Кирпа Денис (м.Лозова)
3) Павлов Максим (м.Токмак)


76кг
1) Співак Денис (м.Харків)
2) Шевченко Антон (м.Мелітополь)
3) Устраханов Умар (Хасавюрт, Дагестан)


85кг

1) Невеселий Максим (м.Мелітополь)
2) Сидельников Віталій (Енергадар)
3) Сергієнко Ярослав (м.Лозова)


120кг

1) Борко Матвій (м. Калінінград, Росія)
2) Риженков Влад (м.Мелітополь)
3) Стрюков Роман (м.Донецьк)

http://ukrwrestling.com/