Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

"В бій ідуть лише молоді!"

Вторник, 05 Октября 2010, 11:29

ТЕДЕЄВ Ельбрус Сосланович : "В своєму черговому блозі хочу розповісти про критерії відбору команди на два найближчі міжнародні старти у Грозному та Хасавюрті "

В своєму черговому блозі хочу розповісти про критерії відбору команди на два найближчі міжнародні старти у Грозному та Хасав’юрті.


Хвала Господу, що наша молодь підтягується до перших номерів. Ми вже неодноразово зазначали, що молоді українські вільники дуже талановиті, трудолюбиві і перспективні, та на відміну від своїх старших колег слухняні і дисципліновані. Підростаюче покоління вже сьогодні дає ті плоди, на які ми розраховуємо. І нові прізвища вже серед збірників Національної команди.
І зараз нашим хлопцям не позаздриш, чесно! За тиждень у Грозному (Чеченська республіка) відбудеться серйозний міжнародний турнір, і тренерський штаб відправить туди оновлену команду. На цих змаганнях,  які організовує президент республіки Рамазан Кадиров, просто таки шалені, як для боротьби преміальні – за перше місце переможець змагань отримає 20 000 доларів США!


Подібні турніри стануть справжнім викликом для цього складу. Вдалині від домівки якраз і проявляється дух та внутрішня сила борця. На кавказьких килимах дуже сильно підтримують своїх земляків, і нерідко емоції беруть гору над розсудливістю. Під тиском трибун головне не загубити себе, і хто знає – як виходитимуть з цієї ситуації українські перспективні борці. В Грозному хлопців поведе за собою Василь Федоришин – він висловив бажання виступити на цих змаганнях і стане найдосвідченішим у складі збірної України. Я маю надію, наш лідер переможе і дещо підсолодить гіркоту поразки у фіналі Чемпіонату світу.


Ще один турнір відбудеться у Хасав’юрті, там також прапор України захищатимуть учорашні дублери. Один з них – чемпіон світу серед молоді Мурадін Кушхов. Чекаємо від нього вдалого старту під прапором головної команди країни. Вся Асоціація спортивної боротьби, а разом з нами і Херсонщина, триматиме кулаки за нього. Цей хлопчина – справжній талант, і я маю надію, що вже зараз він помалу підбиратиметься до перших номерів важкої ваги.


Чесно кажучи, мені б дуже хотілося і самому випробувати цих хлопців на міць. Упродовж кар’єри, я багато боровся з Федоришиним і Стадником, і вважаю, що ми допомогли один одному. Стати сильнішим ти можеш лише тоді, коли змагаєшся з сильнішим за себе. І щоразу після змагань я кажу собі: «Розпочнеться новий тренувальний збір, і я допомагатиму усім борцям та тренерському штабу не лише матеріально та морально, а й безпосередньо на килимі». Одначе, окрім спорту, я зайнятий також на політичній та партійній ниві, і не завжди знаходиться вільний час. Але я впевнений, і запевняю Вас, що в обов’язковому порядку розширю свій порядок денний, і всі разом ми виховаємо і дошліфуємо майстерність тих молодих хлопців, котрі зараз грюкають у двері першої команди.


Доводилося чути думку, що в Грозному та Хасав’юрті українцям, окрім суперників та трибун, доведеться боротися також і з суддями.. Я неодноразово там боровся, і знаю, який тиск чиниться з трибун на борця, на його тренера, а також на служителів Феміди. На Кавказі за емоціями люди хапаються за кинджал, доки не відстоять своєї правди! На перший погляд – це ті фактори , які просто таки неможливо у собі перебороти, і спортсмен виходить на сутичку подавленим, у статусі переможеного. Повірте – з килима усі ці речі справжній чемпіон сприймає по-іншому, і навіть гул ущерть заповненої зали, котра підтримує твого суперника, може стати САМЕ ТОБІ в пригоді. Якщо правильно налаштуватися і не згоріти під цим шаленим тиском горян, то надалі борівські килими Туреччини, Ірану, США здаватимуться тобі дуже комфортними, Майже домашніми.


Тож вперед! Покажіть усій борівській Україні, на що ви здатні.


Склад збірної України на турнір у Грозному:
55 кг - Юрій Леденьов
60 кг - Василь Федоришин
66 кг - Семен Раду лов
74 кг - Дмитро Комісар та Олег Россол
84 кг - Тарас Данько
96 кг - Василь Тесьминецький
120 кг - Вадим Тасоєв


Склад збірної України на турнір у Хасав’юрті:
55 кг - Хавалжді Ігор
60 кг - Арсен Едігаров
66 кг - Ростислав Первачук
74 кг - Джамбулі Цотадзе
84 кг - Любомир Сагалюк
96 кг  - Олександр Хацянівській та Шаміль Дібіров
120 кг - Мурадін Кушхов.

http://ukrwrestling.com