Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Ельбрус Тедеєв: "Підготуватися до футбольного чемпіонату встигаємо"

Четверг, 24 Марта 2011, 17:08

Ельбрус Тедеєв розповів про підготовку до Євро 2012

Трохи більше року залишається до початку футбольного Євро-2012, який пройде на території України та Польщі. Однак розмови про те, що в українців нібито можуть забрати право на проведення турніру, не вщухають донині. Про те, що з цього приводу думають на Україні, "МК" дізнався у олімпійського чемпіона-2004 з вільної боротьбиЕльбруса Тедеєва - депутата Верховної ради України. Адже саме його комітет - з питань молодіжної політики, спорту і туризму - займається питаннями Євро-2012. А крім того, і підготовкою заявки на проведення зимових Ігор-2022...


- За Євро-2012 у міжнародного футбольного співтовариства багато нарікань. Вони справедливі?
- Критика завжди була, є і буде. Але насправді ми нормально готуємося і все встигаємо. У Донецьку вже щосили функціонує стадіон "Донбас-Арена" - просто шикарна споруда. Йому сміливо можна присвоїти категорію "сім зірок"! У Києві повним ходом будується стадіон "Олімпійський". Хто приїжджав рік тому і зараз, може оцінити різницю. Так що свої зобов'язання ми виконуємо, президент країни Віктор Янукович тримає підготовку до Євро-2012 під особистим контролем.


- Також в українських ЗМІ зараз мусується тема заявки України на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році. Є такий проект?
- Так, дійсно, проект заявки на проведення Ігор-2022 існує, за дорученням президента України ми готуємо презентацію країни. Пропонуємо в якості місця проведення - Карпати. Україні потрібна ця Олімпіада з багатьох причин - так що найближчим часом докладемо до заявки грандіозні зусилля.


- Ельбрус, не можу не запитати вас, олімпійського чемпіона: а як на Україні йдуть справи з боротьбою?
- Чесно кажучи, на сьогоднішній день не так добре, як хотілося б. Хоча розвиток все ж таки є. Але - мало залів, особливо гостро це відчувається у провінції. І тут нам потрібно брати приклад з Росії, з програми "Борись і перемагай!", яку розробила Федерація спортивної боротьби Росії. У рамках цієї програми вже стільки килимів постелили по всій країні, це велика справа, дітям є де займатися ... Крім того, нам не вистачає і меценатів, які б вкладали гроші в розвиток боротьби. Як, приміром, Сулейман Керімов в Росії.


Або взяти ситуацію на місцях. Олімпійський чемпіон-2000 Сагід Муртазалієв, коли був главою адміністрації Кизлярського району Дагестану, і килими там поклав, і зали зробив. Ми по-хорошому заздримо. Звідси і результати: збірна Росії з вільної боротьби, головним тренером якої є мій брат Дзамболат, на чемпіонаті світу в Москві в 7 вагових категоріях взяла 7 медалей, 4 з них - вищого гатунку!

http://ukrwrestling.com/