Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Ельбрус Тедеєв: "Фінал програвати не можна!"

Пятница, 02 Сентября 2011, 16:25

Президент АСБУ відзначив успіхи наших кадетів на Чемпіонатах Європи та Світу

- На Чемпіонаті Європи хлопчики теж показали результат, але успіх дівчат, перше загальнокомандне місце на Європі і третє - на Світі, дуже сильно потішив! Приємно, що за командою стежила не тільки борцівська спільнота, а й наші колеги з інших спортивних федерацій. Мене багато хто вітав з таким успіхом.


- Ельбрус Сосланович, як вважаєте що завадило дівчаткам повторити «варшавський» сценарій в Угорщині?
- Напевно найгірше для спортсмена це дійти до фіналу і не перемогти. Звичайно потрібно було перевершити самого себе, перевершити суперника, що б все ж таки стояти на вищому щаблі п'єдесталу. Фінал програвати не можна.


Звичайно бувають дуже сильні, що доходять до стресу, переживання. Але у них ще такий вік, коли формуються не тільки фізично, а й психологічно. Тому хотілося б побажати, в майбутньому доходячи до фіналу - виходити, як на останній бій і перемагати.


- Українські дівчата на всіх вікових рівнях доводять, що вони одні з найсильніших у світі. У чому секрет нашої команди?
- У першу чергу це регіональний розвиток нашого виду спорту. Це самовіддача тренерів на місцях. І звичайно людський фактор. Мудрі наставники збірних, підготовка без нервових потрясінь, розрядка спілкуванням. Чинників багато. Але якщо говорити про кадетів, то в цьому віці дівчата більш цілеспрямовані, я по них бачу, що вони зовсім по іншому підходять до справи.


- Сьогоднішнє покоління кадеток-чемпіонок виросли на прикладах Ірини Мерлені та інших прославлених українок. Наскільки важливий у спорті приклад для наслідування.
- Природно, що приклади досягнень Ірини Мерлені, Тетяни Комарницької, Катерини Бурмістрової, Тетяни Лазаревої важливі для юних спортсменок. Я хочу, що б в майбутньому проходили спільні тренувальні збори - кадети, юніори, дорослі. Це дуже підсилить нашу молодь. Так, наша олімпійська команда зможе підтягувати до себе молодих. Впевнений це буде дуже корисний досвід на килимі.


- Після відмінного виступу на Європі, хлопчики знітилися на Світі. Чого їм не вистачило для медалей?
- Сьогодні наші дівчата молодці, а хлопцям потрібно працювати більше. Зі сторони помітно, що вони шкодують себе. Вони повинні зрозуміти, що якщо ти вже зайнявся цим видом спорту, то повинен життя покласти на килим і домагатися тих результатів, які вимагає тренерський корпус. Можливо, вони ще просто не до кінця розуміють, чим займаються і що чекає їх попереду. Чемпіонами можуть стати тільки виняткові трудоголіки. У великому спорті виживають лише ті, хто готовий спати на килимі. Природно, що в цьому віці не можна забувати і про освіту, всебічний розвиток. 


Хотілося б, щоб в майбутньому наших хлопців і дівчат чекали грандіозні успіхи. Адже це радість не лише для самого спортсмена, а й для його батьків, друзів і борцівської асоціації.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/