Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Обласний дитячо-юнацький турнір з вільної боротьби "Жовтневе-2011"

Среда, 06 Июля 2011, 16:04

Обласний дитячо-юнацький турнір з вільної боротьби "Жовтневе-2011" відбувся в цьому селищі якраз на День молоді.

Участь у ньому брала майбутня молодь, а саме наймолодші вихованці спортивного клубу «Ук.Аз.-Дружба», тренер Ю.Ю.Голуб (селище Жовтневе), а також  діти обласної  та Сумської міської дитячо-юнацьких спортивних шкіл з вільної боротьби, тренери О.Є.Карпов, В.В.Дегтяр, С.К.Скварча, Д.Д.Бекніязов.

Загалом у спортзалі місцевого дитсадка «Веселка», вже рік як пристосованому до занять вільною боротьбою,  зібралося близько 60 юних спортсменів та їхні вболівальники: тренери, батьки, а також справжні поціновувачі  боротьби та заслужений тренер України Ю.М.Голуб.

Хоч змагалися і діти, але пристрасті вирували по-дорослому: одні раділи перемозі, інші не приховували сліз від поразки, хтось не зміг приховати розпач. Єдине – не було жодного байдужого до того, що відбувалося у залі.

Своїми виступами юні спортсмени (віком від 5 років) дивували й захоплювали не лише батьків, гостей, а й тренерів, майстрів цього виду спорту. Здавалося б, на початку двобою уже вимальовувався  фаворит – переможець, але вже після кількох секунд перепочинку супротивник ніби отримує друге дихання, мобілізує всі свої сили і в результаті долає суперника й отримує безперечну перемогу, тим самим демонструючи оточуючим: головне – жага до перемоги.

Батьки юних борців усіляко підтримували своїх маленьких чемпіонів: із натовпу то тут, то там лунали слова підтримки й напуття: «Делай мельницу!», «Молодец, ты правильно сделал лампочку»…

Змагалися спортсмени близько шести годин, адже треба було визначити переможця у кожній ваговій категорії, а їх було 12.

Так, у ваговій категорії 18 кг золото отримав Матвій Серещенко (тренер О.Карпов), 25 кг -  Даніл Шилов (В.Дегтяр), 28 кг – Максим Паращенко (Ю.Голуб), 32 кг – Артур Лакатош (Ю.Голуб), 34 кг – Денис Заговора (Ю.Голуб), 35 кг (молодші) Іван Терещенко (С.Скварча), 35 кг – Олександр Хряпін (С.Скварча), 39 кг – Микола Стець (Ю.Голуб), 41 кг – Влад Ананьєв (Ю.Голуб), 46 кг – Артем Кривонос (Ю.Голуб), 54 кг – Єгор Пилипенко (С.Скварча), 63 кг – Дмитро Любимов (С.Скварча). Усі переможці, без винятку, отримали від Сумської регіональної федерації вільної боротьби не лише дипломи, а й солодкі призи та пам’ятні подарунки.

- Можна з упевненістю стверджувати, що наше свято вдалося, – зазначає майстер спорту міжнародного класу, один із організаторів турніру Ю.Ю.Голуб. – Чимало зусиль для його проведення вклали і тренери, і, звичайно ж, батьки.  Саме завдяки нашій тісній співпраці та взаєморозумінню ми змогли не лише підготувати малечу на належному рівні, а й, що найголовніше, продемонструвати ділом справжню  любов і захоплення до спорту та вільної боротьби в цілому.

Коли ми організовували у  селищі секцію з вільної боротьби, то  однією з найголовніших була мета – забрати дітей з вулиці, зацікавити їх спортом, викликати справжній інтерес до занять.  Важливим також є те, що майже за рік нашого існування у Жовтневому ми знайшли друзів, котрі усіляко підтримують нас. Це наші партнери ТОВАФ «Вікторія» та компанія «Лукас», керівництво «Ук.Аз.-Дружба», а також магазин «Автоспектр» та компанія «Оджасгруп», м.Суми.  Завдяки їхній допомозі наше свято відбулося, і -  ми змогли заохотити вихованців та вручити їм призи. Неочікуваним подарунком для жовтневських борців став сертифікат на придбання столу для настільного тенісу (Сумська регіональна федерація вільної боротьби, «Автоспектр», «Оджасгруп»).

Надалі ми не збираємося зупинятися на досягнутому. Плануємо вже у серпні органі-зувати масштабну спортивно-оздоровчу зміну до заміського табору «Дружба», для більше ніж 150 спортсменів Сумщини, інших областей. Очікуємо, що восени цьогоріч керівництво району, як і обі-цяло, придбає для занять борцівський килим.

Після турніру неможливо було не поспілкуватися з батьками борців-початківців і дізнатися про їхнє ставлення до захоплення вільною боротьбою їхніх дітей.

- Ми у захваті, – розповідають батьки навперебій, – нарешті у нашому  селищі з’явилася секція, у якій насправді  на високому рівні займаються із нашими дітьми.

Солідні, зі світовими іменами тренери виховують наших дітей, передовсім своїм прикладом і ставленням до занять.

Цього дня, окрім учасників турніру, вітання отримав також верхосульський борець Олександр Остапенко, котрий разом із батьком І.В. Остапенком та кількома борцями приїхав до Жовтневого у якості глядача. Саме 26 червня Сашку виповнилося 16 років. Здається неймовірним те, чого досяг Олександр у своєму віці: перемоги у най-різноманітніших турнірах як України, так і Європи.

На жаль, жодного представника з району на змаганнях не було, але від цього рівень турніру меншим не став.

Нам лишається подякувати тренерам за їхню витримку, талант та непідробну віру у майбутнє наших дітей.

Т.КРАСНЯНСЬКА

http://www.wrestler.com.ua/