Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Турнір Харачури

Среда, 25 Апреля 2012, 18:03

З 10 по 12 квітня в Маріуполі проходив Всеукраїнський турнір на призи Михайла Харачура

У спеціалізованому залі спортивного комплексу «Іллічівець» відбувся щорічний традиційний відкритий всеукраїнський турнір з вільної боротьби на призи дворазового чемпіона світу Михайла Харачури. Ці популярні змагання, в яких беруть участь юнаки та дівчата 1995 - 1997 рр.н., проводяться вже в 14-й раз. Цього року турнір зібрав більше 200 учасників (160 юнаків та 59 дівчат) з 15 команд України - Донецької, Харківської, Сумської, Полтавської та Луганської областей - і Росії - Дагестану та Якутії.



Напередодні вирішальних сутичок у дванадцяти вагових категоріях у юнаків і восьми - у дівчат, відбулося урочисте відкриття, на якому були присутні почесні гості - заступник генерального директора - головний інженер комбінату імені Ілліча, депутат Донецької облради Сергій Матвієнков, голова СК «Іллічівець», заслужений тренер України Валерій Олефіренко та заступник начальника Маріупольського міськуправління з фізкультури і спорту Олександр Васютіч. Під керівництвом головного судді турніру, майстра спорту Миколи Папуша, і відповідального секретаря змагань Едуарда Харачури відбувся парад та урочисте побудова команд-учасниць. Звертаючись з вітальним словом до спортсменів, Сергій Матвієнков побажав юним борцям красивих сутичок на килимі, нових перемог та успіхів у житті та спорті. Також він підкреслив, що комбінат імені Ілліча приділяв і приділяє особливу увагу розвитку фізкультури і спорту на підприємстві, і в усьому регіоні. Наочним прикладом є побудований силами іллічівців спортивний комплекс, під склепіннями якої проводиться чимало змагань різного масштабу. Також Сергій Матвієнков відзначив, що боротьба - це мужній вид спорту, який дає загартування, вчить стійкості, наполегливості та допомагає досягати успіхів у житті. Сергій Анатолійович розповів, що йому також стали в нагоді ті якості, які вдалося придбати, займаючись в свій час вільною боротьбою у заслуженого тренера України Олександра Патріча, і повідомив, що комбінат імені Ілліча заснував для цього турніру спеціальний кубок «За волю до перемоги».


Після трьох днів змагань визначилися переможці та призери. Левову частку медалей завоювали хлопці з Дагестану - вихованці тренера Тагіра Шахбаєва зі школи вищої спортивної майстерності імені знаменитого борця Алі Алієва. Не залишилися без медалей юні атлети з СК «Іллічівець», яких готували тренери Олександр Попов, Микола Папуш і Анатолій Михальченко. Так, перші місця зайняли Олександр Міщенко (він же був нагороджений і кубком «За волю до перемоги»), Анатолій Отаманів, Олександр Волошановіч, Дмитро Беспалов, Таня Корнєєва, Дар'я Бобрулько, Таня Мякенький і Дарина Волошина. Срібні призери - Володя Папаяні, Борис Бородінов, Данило Бахеркін, Юля Плетнікова, Юля Мальцева, Дар'я Сєрова та Іра Сіголь. Бронзові - Антон Белоглазов, Михайло Жівіляк, Люба Волошина, Катя Веліних і Віта Зима. Переможці та призери були нагороджені кубками, дипломами та медалями.


Довідка
Харачура Михайло Володимирович - заслужений майстер спорту СРСР, дворазовий чемпіон світу з вільної боротьби (1979 і 1982 рр..), 3-разовий володар кубка світу, переможець Спартакіади народів СРСР, чемпіон СРСР. Народився 16 липня 1958 року. У віці 13 років Міша записався в секцію вільної боротьби спортивного клубу «Азов» металургійного заводу імені Ілліча. Його першим і єдиним наставником протягом всієї спортивної кар'єри був нині заслужений тренер України та СРСР Петро Петрович Папуш. У 1986 році М.Харачура перейшов на тренерську роботу. Тренував юнацькі та молодіжні команди України, збірну Угорщини, в 1997 році його призначили головним тренером чоловічої збірної країни. Допомагав борцям Греції у підготовці до афінської Олімпіади. З 2004 р. Михайло Володимирович живе в місті Києві та працює тренером.

http://ukrwrestling.com/