Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Ганна Василенко: "Часу на відпочинок немає!"

Понедельник, 11 Апреля 2011, 18:35

Повернувшись з Німеччини володарка бронзи ЧЄ відразу приступила до тренувань

- Українки найсильніші не тільки на континенті, а й в середині країни серйозна конкуренція. Чи можна порівнювати чемпіонат країни та Європи?
- Дійсно, в Україні завжди є гідні суперники і для того, щоб стати першою потрібно прикладати багато зусиль і праці. Але все ж на Європі складніше, туди їдуть кращі з кращих, дівчата все титуловані, давно в боротьбі. Та й у кількісному співвідношенні учасниць набагато більше.

- Чи можна говорити про те, що чемпіонські титули пригнічують бійцівський дух суперниць?
- Я думаю, що так. Ми вже давно всі одна одну знаємо, і природно лідери завжди під пильною увагою, їх вивчають, стежать де і як вони виступили. Природно, що є певний психологічний тиск, коли зустрічаєшся з чемпіонкою Європи або світу.


- Але все ж чинна до недавнього часу чемпіонка Європи Анастасія Григор'єва поступилася вам у чвертьфіналі ...
- Це була мабуть найскладніша зустріч. Вона дуже непередбачувана у боротьбі. І було трохи страшно на якомусь прийомі полетіти, вона така «бросковита» Але я все ж таки зуміла гідно у неї виграти.


- Ваш тренер Гнат Грек, якось по-особливому налаштовував на Дормунд?
- Він перед будь-якими змаганнями говорить одне: «Ти професійна спортсменка, гідна перемоги. Все в твоїх руках». Цього достатньо. Для мене важливо психологічно налаштуватися, перемогти свій страх... Я дев'ять років у спорті, неодноразово виступала на Чемпіонатах Європи та Світу і професійно вже готова. Тому головне впевненість, що в тебе є все необхідне для перемоги.


- Напередодні Олімпіади всі спортсмени викладаються по повній, наскільки жорсткіше став ЧЄ порівняно наприклад з торішнім?
- У минулому році з Азербайджану через травму я повернулася без медалі. Але якщо порівнювати, то зараз конкуренція набагато вище. Боротьба стала ефектнішою, дівчатка стали технічнішими, фізично міцнішими, прийоми різноманітніші... Вони не слабкіше хлопців. Різниця з минулими роками дуже помітна.


Одним з лідерів, не в останню чергу за рахунок українок Марії Стадник та Надії Семенцовій став Азербайджан. І цього року, як не дивно на дуже високий рівень піднялася Румунія, вони стали третіми у загальнокомандному заліку.


- У Німеччині ви боролися в неолімпійських вазі до 59 кг, попереду ліцензійний ЧС. Збираєтеся змінювати категорію?
- Спочатку я була в категорії до 63 кг, але напередодні Олімпіадою, у зв'язку з травмою у мене впала вага, і в зв'язку з цим я стала боротися в меншій вазі. Але звичайно зараз потрібно буде затверджуватися у вазі до 63 кг, потенційних суперниць в цій категорії я знаю. Хоча звичайно легше переходити в меншу вагу.


Відразу по поверненню з Німеччини я приступила до тренувань, попереду Київський Міжнародний турнір, часу на відпочинок немає. До того ж у цьому році на одеському турнірі «Чорне море» знову включили до змаганнь дівчат, чотири олімпійські категорії, от думаю, потрібно буде і спробувати свої сили на цьому турнірі.


- Зборів зараз не буде, як тренуєтеся в Одесі?
- У нас хороший зал. Шкода звичайно, що дівчат в Одесі немає, але дуже багато гідних хлопців, які завжди допоможуть. З хлопцями добре працювати, але все має бути в міру і важливо вчасно перебудуватися. Була ситуація, коли я довгий час тренувалася тільки з хлопцями, і приїхавши на змагання зрозуміла, що відчуваю дискомфорт, адже в жіночій боротьбі техніка трохи інша, відчуття інші ...


Довідка:
Ганна Василенко
, народилася 21 лютого 1986 року.
2005 - чемпіонка юніорського континентальної першості
2007 - бронза ЧЄ
2008 - бронза Голден Гран-Прі
2009 - бронза ЧС
2011 - бронза ЧЄ

http://ukrwrestling.com/