Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Юлія Остапчук: "Вже приступаю до тренувань"

Вторник, 13 Марта 2012, 18:42

Дворазова Чемпіонка Європи розповіла, як захистила титул

- Минулого року ви вже здобували золото Чемпіонату Європи. Яка мотивація у вас була цього року – необхідність зберегти титул чи все ж таки поповнити особисту скарбничку?
- На будь-які змагання потрібно їхати за перемогою. Звичайно я їхала, аби перемогти, підтвердити свій титул, дуже хотілося порадувати батьків. Тому дуже хвилювалася, аби не засмутити рідних мені людей, котрі завжди за мене вболівають.
- А якщо порівнювати суперниць, коли було важче?
- Коли перемагаєш в перше, то стільки емоцій, радості, щастя. Через це цього року було важче їхати в психологічному плані, адже від тебе чекають більшого, потрібно захистити титул. А по суперницях, навіть не можу сказати, коли було важче…


- Вас довелось виступати в останній день, коли практично вся команда вже виграла свої медалі. Як вважаєте, коли легше виступати в перший чи в останній день?
- Звичайно, нам з Катею, було дуже важко в цьому плані. Ми три дні ходили, дивилися на дівчат, хвилювалися за них, зустрічалися з суперницями, і природно виникає певне відчуття страху. До того ж дівчата дуже високо підняли планку, тому я дуже хвилювалася аби не бути білою вороною. Тому дійсно вважаю, що в останній день найскладніше виступати.


- У фіналі вам довелось покладатись на кульку, а загалом по життю вам щастить з клінчем?
- Не буду жалітися. Але намагаюся не доводити до клінчів, і брати бал у періоді. Тому, що клінч, це як лотерея, ніколи не відомо, випаде тобі чи суперниці.


- Напередодні ЧЄ налаштовувались конкретно на когось з основних суперниць?
- Так, щоб на когось особисто – ні. Потрібно було в загальному налаштуватися і не хвилюватися. Щоб на килимі стримати хвилювання і боротися.


- Чи задоволені своєю боротьбою, кондицією?
- Боротьбою задоволена. Зараз буду готуватися на перший ліцензійний турнір, буду намагатися підійти до цих змагань в оптимальній кондиції. У Чемпіонаті України участі не братиму. Головна мета зараз здобути ліцензію. В мене є півтора місяці, впевнена, що встигну відновитися.


- Хтось з тих дівчат кого ви пройшли на ЧЄ буде на ліцензійному турнірі у Болгарії?
- Так, звичайно, оскільки це буде європейський ліцензійний турнір. Ймовірно, що будуть внесені якісь корективи, можливо від Росії поїде Волосова, і від шведів інша спортсменка, але в загальному будуть всі ті самі спортсменки.


- Як вважаєте, що завадило вам на Київському турнірі вирвати перемогу у Волосової?
- Мабуть занадто хотіла виграти, і трішечки перегоріла вже на самому турнірі. У Києві я сама допустила певні помилки, а на ЧЄ була більш сконцентрована.


- Скільки собі дозволите відпочити після повернення?
- Відпочити зможу буквально один день, сьогодні приїхала до батьків, в своє рідне місто, оскільки дуже давно тут не була. А завтра вже приступаю до тренувань.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/