Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Василь ФЕДОРИШИН: "У Карпатах будемо багато бігати"

Вторник, 14 Июня 2011, 10:30

В Одесі завершився престижний турнір з вільної боротьби "Чорне море". Участь у ньому у ваговій категорії до 60 кг взяв випускник Львівського училища фізичної культури Василь Федоришин. Титулований борець з Івано-Франківщини не знав собі рівних і виборов перемогу. Тріумфатор "Чорного моря" поділився зі "СПОРТИВКОЮ" враженнями від турніру, розповів про підготовку до прийдешнього чемпіонату світу та майбутніх конкурентів у своїй ваговій категорії.

В Одесі завершився престижний турнір з вільної боротьби «Чорне море». Участь у ньому у ваговій категорії до 60 кг взяв випускник Львівського училища фізичної культури Василь Федоришин. Титулований борець з Івано-Франківщини не знав собі рівних і виборов перемогу. Тріумфатор «Чорного моря» поділився зі «СПОРТИВКОЮ» враженнями від турніру, розповів про підготовку до прийдешнього чемпіонату світу та майбутніх конкурентів у своїй ваговій категорії.


– Перемога – це завжди приємно, – каже про турнір «Чорне море» Василь Федоришин. – Зараз у нас іде підготовка до чемпіонату світу. Тому я перебуваю не в найкращих фізичних кондиціях, але все ж таки до турніру в Одесі був непогано готовий, тому все у мене вийшло. У змаганнях «Чорне море» брали участь всі найсильніші українські борці, іншими словами, такий собі чемпіонат України плюс ще декілька учасників з інших країн. Цей турнір є дуже сильним, я б його назвав одним із найбільш представницьких, які відбуваються в Україні, завжди приємно на ньому виступати.

– Василю, на чемпіонаті Європи, який місяць тому завершився у Дортмунді, ти виборов бронзу. Хоча ще перед чемпіонатом, мабуть, націлювався на медаль вищої проби… Вже встиг забути той виступ і почати підготовку до наступних стартів?

– Не можна сказати, що та поразка мене підкосила, не виникало аж дуже негативних вражень від того, що не вдалося поборотися за медаль вищого ґатунку. Передусім тому, що на дортмундському чемпіонаті Європи не ставилася ціль будь-що перемогти. Це, насамперед, був етап підготовки до чемпіонату світу. Основні змагання для нас – це світова першість, а тому всі сили ми віддамо там. Перед чемпіонатом у Дортмунді я півроку не брав участі у жодних змаганнях, це перший великий старт за тривалу перерву. Тому результат нормальний, хоча, звісно, й не найкращий. Але від нього я не дуже засмутився, бо розумів, що був фактично не готовий на ці змагання. Сутичка з албанцем Шахітом Прижрені у півфіналі стала для мене четвертою на турнірі, і я не встиг належно відновитися. Мої чвертьфінальну і півфінальну сутички розділяли якихось10 хвилин… Після німецького чемпіонату Європи ми з тренером зробили висновки і зараз працюємо. Одеський турнір «Чорне море» став другим етапом підготовки, далі буде ще декілька тренувально-навчальних зборів, на яких планую покращити тактичні та технічні дії перед основним стартом – чемпіонатом світу.

– Кого бачиш серед головних конкурентів у своїй ваговій категорії на світовій першості?

– Звісно, що основним моїм конкурентом на чемпіонаті світу стане росіянин Бесік Кудухов, який є триразовим чемпіоном світу. Крім нього, іранський борець Мурад Мохамаді, а також азербайджанець Зелімхан Ґусейнов, який є чемпіоном Європи та неодноразовим призером чемпіонатів світу. Є ще декілька сильних суперників. Інакше і бути не може, бо на таких форумах, як чемпіонати світу, слабких опонентів просто не буває. Тому треба серйозно налаштовуватися на всіх суперників.

– Перед чемпіонатом Європи ти довго не виступав, а зараз кажеш, що все йде планомірно. Наскільки така цілеспрямована робота може відбитися у позитивний результат виступу на чемпіонаті світу?

– Це вже треба аналізувати після чемпіонату світу. Сподіваюся, що робота на зборах та змаганнях окупиться сповна. Прогноз робити не буду, бо як кажуть, прогнози – річ невдячна.

– Після одеського турніру ти їдеш додому на Івано-Франківщину чи вирушаєш на навчально-тренувальні збори?

– Зараз за планом у нас повинен бути збір у столиці Азербайджану Баку. Цієї п’ятниці ми повинні вирушати туди. Однак мені ще наразі ніхто не телефонував, немає чіткої інформації, чи ми їдемо чи ні. Тому зараз поки що на паузі… А от з 10-го липня відбудеться навчально-тренувальний збір в Конча-Заспі, де готуватимемося до київського турніру. Після нього заплановані збори в Заросляку, у нас на Прикарпатті. Там мені завжди приємно тренуватися.

– Окрім технічних і тактичних напрацювань, чи запланована кросова підготовка у борців, адже чисте карпатське повітря цьому сприяє?

– Так ви праві. Ми в Карпатах якраз будемо багато бігати, так би мовити, мовою борців заливати фундамент, підтягувати фізичну форму до максимальних кондицій. Основний акцент робитимемо на витривалості.

http://galsports.com/

Автор: Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ'ЯК
За матеріалами: Газета Спортивка